Marko Annala kirjoittaa kiivasta tahtia – Mokoman uusin albumi ilmestyy perjantaina ja lauluntekijän seuraava romaani syksyllä

Kuutio-kirja on Joutsenosta lähtöisin olevan muusikko-kirjailijan kolmas romaani lyhyessä ajassa, ja sanoituksia Mokoman levyille on samaan aikaan syntynyt kahden albumin verran.

Toni Härkönen

Mokoman keulakuvalta Marko Annalalta ilmestyy kolmas romaani syksyllä.
Mokoman keulakuvalta Marko Annalalta ilmestyy kolmas romaani syksyllä.

Joutsenosta lähtöisin olevan metalliyhtye Mokoman laulaja-lauluntekijältä Marko Annalalta ilmestyy uusi romaani ensi syyskuussa. Kustannusyhtiö Liken julkaisema Kuutio on Annalan alkuvuodesta 2017 käynnistyneen kirjailijanuran kolmas romaani. Annala kertoo asiasta henkilökohtaisella Facebook-tilillään.

Annala on tuottanut palkittua kirjallisuutta hengästyttävää tahtia. Esikoiskirja Värityskirja ilmestyi vuonna 2017. Se voitti Tiiliskivi-kirjallisuuspalkinnon ja oli tuolloin ehdolla myös Vuoden rockteko -palkintoon.

Toinen romaani Paasto ilmestyi vuonna 2018, ja se sai Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon.

Värityskirja oli tyylilajiltaan autofiktio ja kertoi Joutsenon Leppälästä kotoisin olevan Marko-nimisen miehen tarina lapsuudesta aikuisuuteen. Paasto kertoi puolestaan keski-ikäisen miehen uskonkriisistä.

Kuutio esittelee jälleen uudenlaisen kirjoittaja-Annalan. Hänen kolmas romaaninsa on FB-tilin mukaan "koskettava kuvaus isyydestä, avioliiton päättymisestä ja elämästä vaikean lapsen kanssa, ja se tuo esiin Annalan tumman huumorin sävyt." Annalan kirjailijanuran aikana Mokomalta on ilmestynyt Hengenpitimet -levy (2018), ja bändin uusin studioalbumi, Ihmissokkelo, ilmestyy puolestaan perjantaina 21. helmikuuta.