Valtakadulle avataan kahden gallerian taidekeskus — Myös Lappeenrannan taidelainaamo muuttaa uuteen tilaan

Etelä-Karjalan taiteilijaseura ja Korutaideyhdistys avaavat yhteisen tilan tammikuussa. Taidelainaamossa alkaa kaksi viikkoa kestävä muuttomyynti 1. joulukuuta.

Jenni Sokura

Jouko Lempinen, Tarja Tuupanen ja Mikko Holm pintaremontoivat Etelä-Karjalan taiteilijaseuran ja Korutaideyhdistyksen yhteisen taidekeskuksen tiloja Valtakatu 66:ssa Lappeenrannassa.
Jouko Lempinen, Tarja Tuupanen ja Mikko Holm pintaremontoivat Etelä-Karjalan taiteilijaseuran ja Korutaideyhdistyksen yhteisen taidekeskuksen tiloja Valtakatu 66:ssa Lappeenrannassa.

Etelä-Karjalan taiteilijaseura ja Korutaideyhdistys aloittavat aiempaa tiiviimmän yhteistyön. Sen ensimmäinen helmi on uuden, 200 neliön taidekeskuksen avaaminen Lappeenrannan Valtakadulle tammikuun lopussa.

Mika Strandén

Etelä-Karjalan taiteilijaseuran ylläpitämä Lappeenrannan taidelainaamo sijaitsee nykyisin osoitteessa Valtakatu 47. Kävijät osasivat galleria Pihattoa huonommin maakuntakirjaston kulmaukseen.

Maakunnallisella taiteilijaseuralla ei ole ollut säännöllistä näyttelytilaa sen jälkeen, kun se joutui luopumaan galleria Pihatosta kolme vuotta sitten.

Katutason tiloissa toimi 30 edellistä vuotta huoltoliike Teleme.

Korutaideyhdistyksellä ei puolestaan ole aiemmin ollut omaa galleriaa.

— Idea yhteistyöstä lähti tarjolle tulleesta isosta tilasta, joka oli olisi ollut kummallekin yksin liian iso, taiteilijaseuran puheenjohtaja Jouko Lempinen kertoo.

Katutason tiloissa toimi 30 edellistä vuotta huoltoliike Teleme.

Taiteilijat tekevät tiloihin parhaillaan pintaremonttia. Kun taidekeskus avautuu, tiloista löytyy galleriatila sekä taiteilijaseuralle että korutaiteilijoille ja lisäksi yksi vuokrattava työhuone taiteilijalle ja toinen huone toimistotyölle.

Näyttelytilat avaavista näyttelyistä ei toistaiseksi ole päätöksiä. Lempinen arvelee, että gallerioiden käynnistys tapahtuu omien jäsenten yksityisnäyttelyillä.

Tilojen näyttelyhaku käynnistyy myös mahdollisimman nopeasti.

Taidekeskuksen gallerioiden nimi ratkeaa nimikilpailulla myöhemmin. Näyttelytiloja ei Lempisen mukaan ole tarkoitus rakentaa rajoittaviksi tiloiksi, vaan tavoitteena on tilojen muokkaaminen aina kulloisenkin näyttelyn mukaan.

Taidekeskukseen muuttaa myös taiteilijaseuran pyörittämä Lappeenrannan taidelainaamo. Lainaamo on viime vuodet toiminut Lappeenrannan maakuntakirjaston kulmassa, mutta kävijät eivät ole löytäneet keskeistä sijaintia.

Lempisen mukaan tavoite on pyörittää taidekeskusta yhdellä työntekijällä, joka on taidelainaamon nykyinen hoitaja. Tämän työsopimus on katkolla helmikuussa, ja neuvottelut palkka-avustuksen jatkamisesta ovat käynnissä.

Taidelainaamossa alkaa kaksi viikkoa kestävä muuttomyynti 1. joulukuuta.

Taiteilijaseuran tavoitteena on, että lainaamo aloittaa toimintansa uudessa tilassa uusilla teoksilla. Alennusmyynti laskee lähes kaikkien töiden hintoja.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat