Mielipuolen päiväkirja palaa kahdeksi viikoksi Lappeenrannan kaupunginteatteriin somevideona – Vuodelta 2014 oleva esitys saa toisintonsa keskiviikosta alkaen

Lappeenrannan kaupunginteatteri

Jarno Kolehmainen näyttelee virkamiestä Mielipuolen päiväkirjassa.
Jarno Kolehmainen näyttelee virkamiestä Mielipuolen päiväkirjassa.

Mielipuolen päiväkirja palaa Lappenrannan kaupunginteatteriin virtuaalisesti keskiviikosta alkaen.

Lappeenrannan kaupunginteatteri näyttää osana koronakevään someteatterin ohjelmistoaan uudelleenjulkaisuna Nikolai Gogolin Mielipuolen päiväkirja -näytelmän, joka on tehty yhteistyössä Mustan ja Valkoisen Teatterin kanssa vuonna 2014, tiedotteessa kerrotaan.

Teos on nähtävillä verkossa videona keskiviikosta 3. kesäkuuta lähtien kahden viikon ajan.

Gogolin kirjoittamassa ja Kamran Shahmardanin dramatisoimassa näytelmässä Mielipuolen päiväkirja tutkitaan pienen virkamiehen (Jarno Kolehmainen) sisäistä maailmaa. Lavastuksen ja videot esitykseen on tehnyt Pekka Kettunen.

Virkamies ihailee johtajaansa ja johtajansa suurenmoisuutta. Samalla hän halveksii lempeitä ihmisiä, jotka ovat ammattinimikkeeltään ja asemaltaan hänen alapuolellaan. Hän pelkää sairaalloisesti ulkomaalaisia ja avaruusolentoja.

Näytelmän virkamies on käytännössä yhteiskuntamme peili, joka elää keltaisen lehdistön ja television välittämien tietojen varassa. Sankarin sairaalloinen alemmuudentunne johtaa täydelliseen sisäiseen häiriöön ja hulluuteen, kaupunginteatteri kuvailee tiedotteessa.

Mielipuolen päiväkirjaa esitetään 3.6.–17.6.2020 osoitteessa https://vimeo.com/92664129. Ensimmäinen esitys on keskiviikkona 3.6. kello 10.