Sata vuotta täyttävän Helmin synttärikahvit ovat savitaipalelaisten itsenäisyysjuhla — musiikki kuljettaa läpi itsenäisten vuosien

Näytelmän tekijöille harjoitusaika on kirkastanut kotimaan huikean kehityksen nollasta nykypäivään.

Minna Mänttäri

Pääosaa eli satavuotissyntymäpäiväänsä juhlivaa Helmi-rouvaa esittää Jaana Jurvanen.

Papiljotteja, sorkka-aura-aiheinen seinävaate, muutama sohva, gramofoni. Nuoria ja vanhempia savitaipalelaisia sekä yksi satavuotiaalta näyttävä rooliasussaan. Musiikkia jokaiselta Suomen itsenäisyyden vuosikymmeneltä, soittajina paikalliset muusikot ja koululaiset.
Siinä aineksia näytelmästä, jolla Savitaipale juhlii itsenäistä Suomea. Viikkoa ennen esityksiä valmistelut ovat täydessä käynnissä liikuntakeskuksessa.
Naurun ryppyjä -musiikkinäytelmän tekemisessä näkyy paikkakunnan talkoohenki ja yhteistyö. Ne, jotka eivät näyttele tai soita, ovat kaivaneet rekvisiittaa ullakoiltaan.
— Yksi emäntä tarjosi silityslautaa ja toinen papinkauraa, sata vuotta sitten muodissa ollutta viherkasvia, kulttuurisihteeri Helena Hjerppe kertoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset