Uutisankkuri ja dekkaristi Matti Rönkä vierailee Lappeenrannassa — Kirjailijan uusimmassa romaanissa Tuntemattoman sotilaan hahmot kohtaavat nykypäivän työelämän haasteet

Dekkareistaan palkittu kirjailija julkaisi uusimman romaaninsa Yyteet viime kesänä.

Kimmo Seppälä

Matti Röngän kirjoja on julkaistu parillakymmenellä kielellä.
Matti Röngän kirjoja on julkaistu parillakymmenellä kielellä.

Yleisradion pitkäaikaisena uutisankkurina ja dekkarikirjailijana tunnettu Matti Rönkä on torstain kirjailijavieras Lappeenrannan pääkirjastossa.

Rönkä kertoo tilaisuudessa kirjallisesta tuotannostaan, johon kuuluu nykyisin jo yli kymmenen teosta.

Röngän uusin romaani Yyteet ilmestyi viime kesänä. Kirjassa Rönkä herkuttelee työelämän ohikiitävillä ilmiöillä, konsulttikielellä ja organisaatiouudistuksilla.

— Työelämän realiteeteista on kirjoitettu harvinaisen vähän fiktiota. Tällä vuosikymmenellä noin 700 000 ihmistä on kokenut esimerkiksi yyteet, Rönkä taustoittaa mediatiedotteessa.

Linnan hahmot nykypäivän työelämässä

Romaani leikittelee ajatuksella, mitä tapahtuisi, jos Väinö Linnan Tuntemattoman sotilaan hahmot joutuisivat kohtaamaan tämän päivän työelämän haasteet.

— Tuntemattoman sotilaan hahmot ovat romaanissa apukeino, joka korostaa, että yyteet voivat osua kehen tahansa — vaikka tuntemattomaan atk-tukihenkilöön, Rönkä kertoo kirjastaan.

Röngän kirjat ovat saaneet kiitosta kielestä, yhteiskunnallisuudesta ja huumorista, ja niitä on julkaistu parillakymmenellä kielellä.

Röngän Viktor Kärppä -romaanien pohjalta tehty televisiosarja Tappajan näköinen mies nähtiin MTV3-kanavalla vuonna 2011, ja se keräsi miljoonayleisön.

Matti Rönkä vierailee Lappeenrannan pääkirjastossa torstaina 1. helmikuuta kello 18—19.30.

Kommentoidut