Joulukojut valtaavat Linnoituksen viikonloppuna — "Onneksi eteläkarjalaiset tulevat joulumarkkinoille säästä riippumatta", kiittelee Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Aino-Liisa Sandholm

Mika Strandén

Aino-Liisa Sandholm on hoitanut tämän vuoden puheenjohtajan tehtävää Lappeenrannan nuorkauppakamarissa.

Saisipa säiden haltijalle tehdä tilauksen. Siinä tapauksessa Aino-Liisa Sandholm toivoisi tulevaksi viikonlopuksi ohutta lumipeitettä ja pientä pakkasta. Se olisi ihanteellisin sää Linnoituksen perinteisille joulumarkkinoille.
— Jos lunta tulee paljon, se aiheuttaa meille lisäkustannuksia aurauksesta. Onneksi eteläkarjalaiset tulevat joulumarkkinoille, oli sää mikä hyvänsä, Sandholm kiittää.
Aino-Liisa Sandholm on Linnoituksen joulumarkkinoita järjestävän Lappeenrannan nuorkauppakamarin puheenjohtaja, jolla riittää kiireitä juuri nyt.
Joulumarkkinoita on ryhdytty valmistelemaan jo alkusyksystä. On muun muassa otettu yhteyttä vanhoihin markkinamyyjiin ja etsitty uusia, hankittu luvat, järjestysmiehet, sähköt. Viikonloppuna suuri osa jäsenistöstä on Linnoituksessa pystyttämässä markkinoita, ohjaamassa liikennettä, myymässä makkaraa ja hoitamassa muita käytännön hommia.
Joulumarkkinoiden lisäksi Nuorkauppakamaria työllistää viime viikolla alkanut Joulupuu-keräys, jonka kautta ihmiset voivat antaa joulupaketteja paikallisille, vähävaraisille lapsille.

Nuorten

aikuisten järjestö

Lappeenrannan nuorkauppakamari on 25—40-vuotiaiden aikuisten järjestö, joka tarjoaa jäsenilleen mahdollisuutta kehittyä, kouluttautua, hankkia johtamiskokemusta ja luoda kontakteja.
— Meidän jäsenistöstä löytyy ihmisiä lähihoitajista yritysjohtajiin. Aseman sijaan tärkeää on asenne. Löytyykö ihmiseltä kiinnostusta ja aktiivisuutta itsensä kehittämiseen.
Kyse ei ole pienestä piiristä, johon kutsutaan harvat ja valitut, vaan järjestöön on avoin haku.
— Jos on esimerkiksi hiljakkoin muuttanut Lappeenrantaan muualta Suomesta, Nuorkauppakamari on hyvä paikka verkostoitua ja saada ystäviä, Sandholm sanoo.
Kaikki jäsenet pääsevät hoitamaan vastuullisia tehtäviä. Esimerkiksi puheenjohtajan pesti kestää vuoden ja siirtyy sitten seuraavalle.
— Olen yrittänyt pysyä selvillä kaikesta, mitä on tekeillä, joten kokouksia on riittänyt. Toisaalta vuosi on tarjonnut mahtavaa johtajakokemusta ja uusia tuttavia.
34-vuotias Aino-Liisa Sandholm työskentelee palkanlaskijana Azets Employee -yrityksessä Rakuunamäellä.
Yhteisistä asioista hän tottui ottamaan vastuuta jo nuorena partiolaisena Enson Partiosiskoissa Imatralla. Opiskeluaikana hän toimi Saimaan ammattikorkeakoulussa opiskelijakunnan puheenjohtajana.
— Luonteelleni on varmaan ominaista, että pitää lähteä katsomaan, kuinka voisin itse vaikuttaa asioihin. On hienoa, kun pääsee vaikuttamaan positiivisesti oman alueensa tapahtumiin ja saa kokea uutta.

Jos Sandholmilta liikenee Linnoituksen joulumarkkinoilla aikaa, hän aikoo hankkia jotain jouluista myös omaan kotiinsa.
— Viime vuonna taisin ostaa havuseppeleen oveen, pihatulitelineen ja pärekorin.
— Parasta markkinoilla on kuitenkin ilmapiiri. Esillä on paljon hienoa kädentaitoa ja tapahtumalla on niin vahvat perinteet.

Aino-Liisa Sandholm
34-vuotias lappeenrantalainen.
Kotoisin Imatralta.
Naimisissa.
Koulutukseltaan laskentatoimen tradenomi.
Harrastaa partiota.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat