Uusi yhdistys Kulttuuri- ja taidetila ry ryhtyy järjestämään toimintaa Galleria Pihatossa — Uunituore yhdistys valittiin neljästä ehdokkaasta kilpailutuksen jälkeen

Lappeenrannan kaupunki järjesti keväällä avoimen kilpailutuksen Galleria Pihaton toimijasta. Tarjouskilpailuun osallistui neljä tahoa. Muun muassa Saimaan kameraseura oli tehtävästä kiinnostunut.

Katja Määttä

Galleria Pihatto on hieno näyttelytila lähellä Lappeenrannan keskustaa.
Galleria Pihatto on hieno näyttelytila lähellä Lappeenrannan keskustaa.

Galleria Pihaton uudeksi toimijaksi Lappeenrannassa on valittu uusi yhdistys Kulttuuri- ja taidetila ry, joka on perustettu varta vasten Pihaton pyörittämistä varten.

Lappeenrannan kaupunki järjesti keväällä avoimen kilpailutuksen Galleria Pihaton toimijasta. Tarjouskilpailuun osallistui lopulta neljä tahoa, joista uudeksi toimijaksi valittiin Kulttuuri- ja taidetila ry. Kaupunki teki yhdistyksen kanssa kolmen vuoden mittaisen sopimuksen, jossa on mahdollisuus kahteen optiovuoteen.

Kulttuuri- ja taidetila ry:n taustalta löytyy paikallisia kulttuurin ja kuvataiteen ystäviä. Yhdistyksen toiminnanjohtaja on Kirsi Härkänen, joka on työskennellyt muun muassa lastentarhanopettajana.

— Haluamme rakentaa Galleria Pihatosta matalan kynnyksen gallerian ja toiminnallisen olohuoneen. Tarjoamme Pihatossa asukkaille pääosin maksuttomia tapahtumia, elämyksiä, palveluja sekä edistämme kaupungin kiinnostavuutta matkailukohteena. Yhteistyökumppaneiksi ovat tervetulleita paikalliset yritykset, yhdistykset ja yksityiset toimijat, Härkänen sanoo tiedotteessa.

kai skyttä

Pihaton taiteellisista linjauksista vastaa Anna Vilkuna.

Yhdistyksen taiteellisista linjauksista vastaa Anna Vilkuna, joka tunnetaan Kaakon taiteen johtajana.

— Galleria Pihatto on tilana upea ja tarjoaa kuvataiteen käyttöön hienot mahdollisuudet. Yhdessä toimiminen kuvataidekentän kanssa on uudelle yhdistykselle tärkeää.

Vilkunan ja Härkäsen mielestä Pihatto ansaitsee toimintamallin, jonka avulla upea Pihatto-miljöö tulee aktiivisempaan käyttöön. Ýhdistys toivookin, että kaupunkilaiset haluaisivat vaikuttaa siihen, mitä Pihatossa nähdään ja mitä siellä tapahtuu.

– Haluamme tarjota kaupunkilaisille ja kulttuurista innostuneille mahdollisuuden vaikuttaa sisältöön ja suunnitelmiimme. Etsimme uusia toimintamuotoja ja kutsumme kaikki mukaan ideoimaan uutta.

Yhdistyksen suunnitelmissa on avata Galleria Pihatto jo osittain kesäkuussa popup-tapahtumien merkeissä. Toiminnanjohtaja Kirsi Härkäsen mukaan varsinainen toimintanäyttelyineen ja virallisine avajaisineen käynnistyy loppukesästä.

Galleria Pihaton ensimmäinen tapahtuma on suunnittelupäivä työpajoineen. Avoin Pihatto -tapahtuma järjestetään tiistaina 11. kesäkuuta klo 14–17.

— Haluamme suunnittelupäivän avulla ottaa kaikki kulttuurista kiinnostuneet mukaan suunnitteluun heti alusta saakka. Tavoitteena on rakentaa asiakaslähtöinen toimintamalli, jossa uudet ideat ovat tervetulleita, Härkänen sanoo.