Tuhannet antiikin ja keräilyn ystävät saapuvat Simpeleelle viikonloppuna — Kesäpäivät aloittavat Rautjärven kulttuuriviikon

Tapahtumaan odotetaan 3000—4000 kävijää.

Anniina Meuronen

Rautjärven Antiikki ja Keräily Kesäpäivät  ovat profiloituneet lajissaan valtakunnallisesti merkittäväksi tapahtumaksi. Kuvassa kaupankäyntiä vuodelta 2015.
Rautjärven Antiikki ja Keräily Kesäpäivät ovat profiloituneet lajissaan valtakunnallisesti merkittäväksi tapahtumaksi. Kuvassa kaupankäyntiä vuodelta 2015.

Järjestyksessään 16. Rautjärven kulttuuriviikko starttaa lauantaina Antiikin ja keräilyn kesäpäivien myötä. Perinteikkääseen tapahtumaan odotetaan paikalle 3000–4000 kävijää.

Kesäpäivien teemana on tänä vuonna Antiikkipäiviä vuosien varrelta, mikä näkyy tapahtumassa muun muassa näyttelyissä ja luennoissa.

Antiikin ja keräilyn kesäpäivät on osa Rautjärven kulttuuriviikkoa. Avausviikonlopun sunnuntaina on kesäpäivien lisäksi myös puistojumalanpalvelus Simpeleen tehtaanpuistossa ja kello 19 Korsuorkesterin korsuhartaus Rautjärven kirkossa.

Maanantaina alkavat Rautjärven Asemanseudulla lapsi/aikuinen -kuvispäivät, jotka jatkuvat teosten kuivauspäivän jälkeen keskiviikkona. Tiistai startataan Chi Kung aamuvoimistelulla Simpeleellä (Roihankatu 15), jonka jälkeen on tarjolla aamupalaa Kukka- ja hautauspalvelu Lumossa elävän musiikin säestyksellä.

Tiistaina on myös jo perinteeksi muodostunut rajakävely, jonka lähtöä varten kokoonnutaan kello 17.30 Kangaskosken entiselle rajavartioasemalle. Rajakävelyyn ja kirkkovenesoutuun on ennakkoilmoittautuminen.

—Alueelle pääsemisen harvinaisuuden vuoksi rajakävely on aina erityislaatuinen tapahtuma, kertoo Olli Virta Rautjärven kunnan kulttuuritoimesta.

Sini Juutilainen

Lauantaina Ruokolahden Sydänyhdistyksen kuukausivaellus suuntautuu Lääväkorpeen.
Lauantaina Ruokolahden Sydänyhdistyksen kuukausivaellus suuntautuu Lääväkorpeen.

Rautjärven Kulttuuriviikkoa vietetään 14.—22.7.

Kadonnutta kylää etsimään

Läävä on navetta ja korpi on synkkä kuusimetsä. Lääväkorpi on kadonnut kylä muutaman kilometrin päässä kuntakeskuksesta. Ruokolahden sydänyhdistyksen järjestämällä kuukausivaelluksella lauantaina 14. heinäkuuta kuullaan kadonneen kylän historiaa ja syitä siihen, miksi kylä katosi.

Kokoontuminen on Taitotalolla kello 9. Retki kestää noin kolmesta neljään tuntia. Retkeilyvauhti pidetään leppoisana, eikä lepotaukoja ole unohdettu.

Elokuussa kuukausivaellus suuntaa Hauklappiin ja Kummakivelle, syyskuussa Äitsaarelle ja lokakuussa Syyspohjaan.

Kuukausivaellus on ilmainen ja kaikille avoin. Omat eväät mukaan.

Kuukausivaellus Lääväkorpeen la 14.7. klo 9 alkaen.

36 reikää ja täydellisiä swingejä

Hanna Sipinen

Lauantaina Peten Baarissa on nähtävillä vanhoja ajoneuvoja.
Lauantaina Peten Baarissa on nähtävillä vanhoja ajoneuvoja.

Perinteinen golfkilpailu Evä Open pelataan Imatran golfkentällä lauantaina 14. heinäkuuta kello 8 alkaen. Evä-Open tunnetaan valtakunnallisesti, ja siinä ratkotaan mestaruudet kahden golfkierroksen aikana (36 reikää). Kilpailua pelattiin aluksi Lappeenrannassa ja Imatralle kilpailu siirtyi vuonna 1986.

Kilpailu tunnetaan myös hyvistä palkinnoistaan. Kilpailussa palkinnoille pääsevät lyöntipelin neljä parasta sekä paras naispelaaja.

Evä Open Imatran Gofissa la 14.7. klo 8 alkaen.

Romppeita Peten baarissa

Peten Baarissa Ruokolahden Kaiturinpäässä järjestetään kirppis ja rompetori lauantaina 14. heinäkuuta. Romppeita on pengottavana kello 12—15. Paikalla myös vanhoja ajoneuvoja.

Peten baari on avoinna kesäperjantaisin ja -lauantaisin kello 14—19, tapahtumailtoina aina kello 02 saakka.

Kirppis ja rompetori Peten Baarissa (Nurkanmäentie 3) la 14.7. klo 12—15.