Joululaulut täyttävät taas kirkkosalit — katso, missä Imatralla ja Ruokolahdella kauneimpia joululauluja lauletaan!

Imatralla järjestetään kymmenen tilaisuutta, Ruokolahdella kaksi.

Katja Juurikko

Lauluvihkon kestosuosikkeihin kuuluu muun muassa Sylvian joululaulu. Mukaan valitaan vuosittain myös uusia joululauluja. Arkistokuva.
Lauluvihkon kestosuosikkeihin kuuluu muun muassa Sylvian joululaulu. Mukaan valitaan vuosittain myös uusia joululauluja. Arkistokuva.

Kauneimmat joululaulut soivat jälleen. Imatran seurakunta järjestää tänä vuonna kaikkiaan kymmenen joululaulutilaisuutta. Lisäksi Ruokolahdella tilaisuuksia on kaksi.
Lähetyssihteeri Ari Niemetmaa kertoo, että joululaulukasi avataan messulla, joka järjestetään Tainionkosken kirkossa sunnuntaina 10. joulukuuta.
— Jumalanpalvelus pidetään siis kauneimpien joululaulujen ohjelmalla. Messua ei ole joka vuosi järjestetty, joten se on tänä vuonna erikoisuutena, sanoo Niemetmaa Imatran seurakunnasta.
Messun pitävät Sanna Kiiveri-Kihlanki ja Osmo Kontinen. Musiikista vastaavat kanttorit Tarja Luumi ja Johannes Vesterinen, kapellimestari Ismo Vänskä sekä kirkkomuusikot Samuli ja Hanna Saarela.

Wanhan ajan joululauluja ja kansainvälistä tunnelmaa

Kauneimmat joululaulut tuovat perinteisesti kirkkosalit täyteen väkeä. Niemetmaan mukaan etenkin Wanhan ajan joululaulutilaisuudet ovat olleet erittäin suosittuja. Niitä lauletaan tänäkin vuonna Johannes Vesterisen johdolla Olavinsalissa 18. joulukuuta.
— Silloin lauletaan kansakoulun oppikirjoista löytyviä lauluja, joita ei ole lauluvihkoon painettu.
Kansainväliset joululaulut soivat puolestaan Tainionkosken kirkossa 19. joulukuuta. Tilaisuudessa on pääasiassa laulettu englanninkielellä, mutta tänä vuonna ohjelmaan on valittu myös muutama arabiankielinen joululaulu.
— Tavallisesti tilaisuuksiin on saapunut vaihto-opiskelijoita tai täällä töissä olevia ulkomaalaisia. Nyt pyrimme saamaan mukaan myös Imatran vastaanottokeskuksen asukkaita.

Kestosuosikkien rinnalla uusia klassikoita

Joululaulujen kestosuosikkeja ovat muun muassa Maa on niin kaunis, Sydämeeni joulun teen ja Sylvian joululaulu. Ne ovat lauluvihkossa mukana vuodesta toiseen, kertoo Niemetmaa.
Muissa lauluissa on kuitenkin jonkin verran vaihtuvuutta. Joskus käy jopa niin, että uusi joululaulu jää ohjelmistoon pysyvästi.
— Sellainen on esimerkiksi ruotsalaisartisti Carolan joululaulu, joka tuli muutama vuosi sitten. Se on jäänyt yleisön suosikiksi.

JOULULAULUTAPAHTUMIA

Imatralla

Tainionkosken kirkko
10.12. kello 10—11.30
13.12. kello 14—15
13.12. kello 18—19 (lasten joululaulut)
17.12. kello 18—19
19.12. kello 10—11 (kansainväliset joululaulut)
26.12. kello 16—17

Tainionkosken pappila
20.12. kello 18—19

Kolmen ristin kirkko
10.12. kello 18—19

Imatrankosken kirkko
17.12. kello 18—19

Olavinkulman Olavinsali
18.12. kello 18—19 (Wanhan ajan joululaulut)

Ruokolahdella

Ruokolahden kirkko
17.12. kello 18

Kompassi
21.12. kello 14

Lähde: kauneimmatjoululaulut.fi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat