Lappeenrannan kaupunginteatteri tasapainottelee aikuisviihteellä ja lastensaduilla syksyn vierailuissa — Uusi avaus on omat improvisaatioesitykset

Drag queenien livekonsertti tuo kansalliset kiintotähdet teatteriin musiikin keinoin.

Minna Mänttäri

Iiris Rannion johtajakauden ensimmäinen syksy saa kaupunginteatterin ensemblen improilemaan klubeilla, jotka elokuussa kautensa käynnistävä Rannio juontaa itse.
Iiris Rannion johtajakauden ensimmäinen syksy saa kaupunginteatterin ensemblen improilemaan klubeilla, jotka elokuussa kautensa käynnistävä Rannio juontaa itse.

Lappeenrannan kaupunginteatterin tuleva syyskausi sisältää kolme omaa ensi-iltaa: musikaalin Cabaret, tragikomedian Maaninkavaara ja farssin Verkossa. Omien tuotantojen ohella kaupunginteatterin näyttämölle nousee vierailuesityksiä, joiden joukossa on sekä tuttua sketsiviihdettä että nukketeatteria. Uudempia reittejä sen sijaan avaa teatterin ensemblen Improklubit ja kotimaisten drag queenien esiinmarssi livekonsertissa.

Kultakutri ja kolme karhua

5.—6. ja 10.9. kello 10 ja 7.9. kello 13.

Emma Jussila-Schermanin Teatteri Kareluksen kahden sadun nukketeatterituokio perheen pienimmille ja jokaiselle saduista tykkääville. Tuokion sadut ovat Kultakutri ja kolme karhua sekä Kolme pukkia.

Lisää saikkua, kiitos!

29.10. kello 19.

Ismo Leikolan ja Kalle Pylvänäisen suositun sairaanhoitoesityksen jatko-osa pikauusintana toukokuulta. Sketsiviihdettä kotimaisesta terveydenhuollosta suoltavat Mikko Kivinen, Ville Keskilä ja Kalle Pylvänäinen.

Improklubi

30.10., 6.11., 20.11. ja 4.12. kello 19.

Kaupunginteatterin näyttelijät improvisoivat kohtauksia yleisön ehdotusten ja toiveiden tuottamasta syötteestä. Esityksiä säestää Jani Pola, ja klubit juontaa elokuussa teatterinjohtajana aloittava Iiris Rannio.

Hyvä paha ero

4.11. kello 19.

Karolina Blomin ja Valtteri Roihan toteuttama yhden naisen komedia on musiikilla höystetty erotarina arasta asiasta, avioerosta ja sen tuomista tunteista sekä muutoksista elämässä. Lavalla Karolina Blom.

Drag-leidit lavalla

18.11. kello 19.

Pola Ivanka, NikoLa, Sheila ja Jayden Mars marssittavat drag-konsertissa näyttämölle iskelmätaivaan valtiattaret Lea Lavenin, Marion Rungin, Katri-Helenan ja Paula Koivuniemen, mutta laulavat ihan itse.

Sammakon joulu

10.—11.12. kello 10 ja 11.12. kello 18.

Teatteri Kareluksen ja Emma Jussila-Schermanin toinen esitys kaupunginteatterin syksyssä tarinoi metsän eläimistä, sammakosta, siilistä, hirvestä ja etanasta, joiden jouluvalmistelut ovat vielä vähän kesken.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset