Lemin musiikkijuhlat järjestetään myös tänä kesänä – Osa konserteista on peruttu, lippuja myydään rajoitetusti

Peruttujen konserttien liput voi palauttaa.

Kai Skyttä

Lemin musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Erik Rousi esiintyy myös konserteissa. Arkistokuva.
Lemin musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Erik Rousi esiintyy myös konserteissa. Arkistokuva.

Lemin musiikkijuhlat järjestetään myös tänä kesänä. Heinä-elokuun vaihteessa järjestettävän festivaalin ohjelmaa on kuitenkin karsittu. Musiikkijuhlien tiedotteen mukaan yleisön ja esiintyjien turvallisuuteen kiinnitetään huomiota erityisjärjestelyillä.

Kirkkokonsertteja järjestetään kolme. Torstaina 30.7. Klassinen, sankarillinen ja kypsä -konsertissa Beethovenin tyylikausia esittelevät pianisti Johannes Piirto ja musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Erik Rousi. Konsertti alkaa alkuperäisestä ohjelmasta poiketen kello 19.

Perjantain 31.7. Kummitus & Arkkiherttua -konsertissa Beethovenin merkkiteoksia tulkitsevat Suomen kansallisoopperan konserttimestari Jukka Merjanen, Helsingin kaupunginorkesterin soolosellisti Tuomas Ylinen ja pianisti Justas Stasevskij.

Lauantaina 1.8. kuullaan alun perin keskiviikolle suunniteltu konsertti Heinrich & Robert – Jussi & Justas. Siinä esiintyvät Lappeenrannan laulukilpailuiden vuoden 2016 miesten sarjan voittaja, baritoni Jussi Vänttinen ja pianisti Justas Stasevskij.

Konsertteihin myydään rajoitetusti lippuja, jotta kirkossa voidaan noudattaa turvavälejä. Konserteissa ei turvallisuussyistä ole väliaikaa.

Perjantain Särälounas-konsertissa kotiseutumuseon pihamaalla esiintyvät mezzosopraano Pihla Terttunen, basso Erik Rousi ja pianisti Nicholas Pulkkinen. Festivaalin Yhdessä taas -päätöskonsertti järjestetään sunnuntaina Laululavalla, jolle nousevat Pihla Terttunen, Erik Rousi ja pianisti Johannes Piirto. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Yleisöä pyydetään noudattamaan hyvää käsihygieniaa ja riittäviä turvavälejä.

Jo ostetut liput voi palauttaa

Alkuperäisestä ohjelmasta pois jäävät torstain ja lauantain orkesterikonsertit Ensimmäisen koulukunnan miehet ja C-duurimessu op 86, sunnuntain operettikonsertti Operetin taikaa sekä lauantain torikarkelot ja ravintolakonsertit.

Kesäpäivän konsertti Vanamokodissa järjestetään vain talon asukkaille ilman ulkopuolista yleisöä. Muusikot esiintyvät talon ulkopuolella, johon on sisältä näköyhteys.

Tuhkimo-lastenooppera siirretään esitettäväksi oppilaille Lemin koulukeskuksessa tulevalla syyslukukaudella.

Peruttuihin ja siirrettyihin konsertteihin jo ostetut liput voi palauttaa alkuperäiseen lipunmyyntipisteeseen. Beethoven-passi ja festaripassi kelpaavat sellaisenaan kaikkiin järjestettäviin konsertteihin.

Musiikkijuhlien ennakkolippuja myydään 29.7. saakka. Konsertteihin ei ole ovimyyntiä.

Kaikki konsertit lähetetään suorana Lemin Kotiseuturatiossa, jota voi kuunnella myös Lemin kotiseutuyhdistyksen verkkosivuilla.