Karhunpalvelus räppilegendalle

All Eyez On Me (Yhdysvallat, 2017).Ohjaus: Benny Boom.Rooleissa: Demetrius Shipp Jr., Kat Graham, Lauren Cohan, Hill Harper, Danai Gurira.Kesto 140 minuuttia.K16.

Quantrell Colbert

Demetrius Shipp Jr. näyttelee räppäri Tupac Shakuria kehnossa elämänkertaelokuvassa. Dominic L. Santana nähdään Suge Knightin roolissa.

Tupac Shakurin jättämää jalanjälkeä hip hopin maisemaan ei voi vähätellä. Hän nosti kulttuurinsa MTV:n listoille muodostuen lähes synonyymiksi west coast rapin kanssa. 25-vuotiaana traagisesti kuoleminen vakiinnutti ikonin aseman.

Lyhyen, mutta kirjavan uransa aikana Tupac kokeili myös kykyjään näyttelijänä osoittaen monilahjakkuutensa. Hänessä oli herkkyyttä ja arvaamatonta voimakkuutta. Siksi on harmi, että tätä näyttelemään on valittu niin kökkö näyttelijä kuin Demetrius Shipp Jr..

Kokemattomuus tulee ilmiselvästi läpi toinen toisensa päälle ladotuissa kohtauksissa, joissa Shipp Juniorin näyttelemä Tupac pitää palopuheita. Paljon puhkumista ilman aistittavaa väkevyyttä. Roolitus on voinut tapahtua puhtaasti ulkonäöllisistä syistä.

Lähinnä musiikkivideoita ja suoraa DVD:lle ilmestyviä elokuvia ohjannut Benny Boom ei ensimmäisessä draamaelokuvassaan osoita olevansa oikeissa hommissa. Hänen visuaalinen tyylinsä on valjua. Leikkauksista puuttuu usein logiikka, ja näyttelijöistä saadaan vain kylmää tai tulikuumaa.

Tarina seuraa Tupacin tarinaa lapsuudesta aktivistien ympäröimänä, nuoruuteen kovilla kaduilla ja sitä kautta menestykseen. Totta kai kuuluisa biiffi saa valokeilaa. Hahmona häntä maalaillaan liiankin ihailevasti. Suorastaan martyyrina, joka nojasi väkivaltaan vain olosuhteiden pakosta. Riimien ei anneta puhua puolestaan. Selittely vie niistä iskuvoimaa.

On selvää, että Straight Outta Compton on synnyttänyt tilausta Tupac-elokuvalle, mutta kauas ollaan jääty laadukkaasti tuotetusta N.W.A.-kokoonpanon elokuvasta. Lopputulos on televisioelokuvamainen henkilökuva, jonka kuvaukseen ei oikein tee edes mieli luottaa. |

Timo Alho

HIIII

Hyvää: Soundtrack.

Huonoa: Taas yksi halpa rahastus räppilegendan muistolla.

Erityistä: Shipp Jr.:n isä toimi Tupacin levytuottajana.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.