Pulliaisen talossa palaa vielä valo Imatralla — Hiljalleen tyhjenevän rakennuksen vuokralaiset aikovat asua siellä irtisanomiseen asti

Kaavamuutoksen kokenut vanha rakennus on koti viiden asunnon vuokralaisille. Heidän tunnelmansa ovat hyvät, mutta haikeat.

Jasmin Ojalainen

Tämä sisäänkäyti on kotiovi talon viiden huoneiston asukkaille. Mietteitään kertoneet vuokralaiset eivät halunneet kuvattaksi.
Tämä sisäänkäyti on kotiovi talon viiden huoneiston asukkaille. Mietteitään kertoneet vuokralaiset eivät halunneet kuvattaksi.

Siitolanrannassa vuonna 1954 valmistuneessa Pulliaisen talossa aika asuu halkeilevissa maalipinnoissa. Samalla se leijuu kuin koskemattomana rappukäytävässä, jonka hiljaisuutta rikkoo kaikuva askel. Kukat ikkunalaudalla todistavat, että vanhassa talossa on elämää. Purkusuunnitelman alla olevan rakennuksen kaikissa viidessä asunnossa on vielä vuokralainen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet