Lautakunnat puoltavat Sammonlahden isoa yläkoulua

Lappeenrannan tekninen lautakunta ja kulttuurilautakunta asettuivat Sammonlahteen rakennettavan ison koulun kannalle länsialueen palveluverkosta antamissaan lausunnoissa.

Yläluokkien keskittäminen Sammonlahteen vahvistaa kuitenkin Sammonlahden asemaa aluekeskuksena, tekninen lautakunta toteaa. Sammonlahti-vaihtoehto myös antaa enemmän joustoa asuinalueiden toteuttamisen aikatauluissa. Se ei ole yhtä herkkä asukaspohjan ja ikärakenteen muutoksille kuin kaksi yhtenäiskoulua, lautakunta toteaa.

Yläluokkien keskittäminen uuteen Sammonlahden kouluun on lautakunnan mukaan halvempi toteuttaa kuin Sammonlahden ja Lappeen yhtenäiskoulut. Se myös mahdollistaa paremmin tehokkaat tilaratkaisut ja tilojen yhteiskäytön eri toimialojen kesken, todetaan teknisen lautakunnan lausunnossa.

Sammonlahteen rakennettava yksi yläkoulu on myös kulttuurilautakunnan suositus. Sillä varmistetaan yläkoululaisille mahdollisimman monipuoliset kirjastopalvelut.

Jos Lappeen koululle tulee toinen yläkoulu, kirjaston palvelut tuotetaan sinne kirjastoautolla kuten tälläkin hetkellä alakoululle ja päiväkodille. Kirjastoauto ei missään tapauksessa voi korvata kiinteää kirjastoa, lautakunta toteaa.

Jos Sammonlahteen suunnitellaan uutta kirjastoa, sen tulee olla riittävän suuri monipuoliseen toimintaan, lautakunta korostaa.

Kaija Lankia

Luetuimmat

Kommentoidut