Lauritsalan keskustan tyhjä tontti siirtymässä kaupungille – Raimo Sarajärven yhtiö keskittyy Lappeenrannan keskustan Weeran kortteliin

City kauppapaikat keskittyy Weeran kortteliin Lappeenrannan keskustassa.

Mika Strandén

Raimo Sarajärven tarkoitus oli rakentaa Lauritsalaan tälle tontille asuinkerrostalo.
Raimo Sarajärven tarkoitus oli rakentaa Lauritsalaan tälle tontille asuinkerrostalo.

Lauritsalan keskustassa sijaitseva tyhjä tontti on siirtymässä Lappeenrannan kaupungille. Kauppakäytävä 4:n tontin nykyinen omistaja on kiinteistökehitysyhtiö City kauppapaikat.

Tontti siirtyy kaupungille maankäyttösopimuksella, jonka kaupunginhallitus on jo hyväksynyt. Kaupunki on valmistellut paikalle asemakaavaa, jossa tontille tulisi asuin- ja liikekerrostalo.

Maankäyttösopimusta ei ole vielä allekirjoitettu, mutta siihen liittyvä Lappeenrannan kaupunginhallituksen päätös on lainvoimainen. Käytännössä tontti ei siis ole vielä siirtynyt Lappeenrannan kaupungin haltuun.

– Tontti on tarkoitus luovuttaa tontinluovutuskilpailulla tai kaupalla ja antaa se jollekin muulle rakennettavaksi, kertoo elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi.

Yhtiö keskittyy keskustaan

City kauppapaikat -yhtiön alkuperäisenä suunnitelmana oli rakentaa tontille asuinkerrostalo.

– Keskitämme nyt panokset Lappeenrannan keskustaan Weeran kortteliin, toimitusjohtaja Raimo Sarajärvi sanoo.

Aiemmin tontilla oli vuonna 1969 rakennettu kiinteistö, jossa toimi vuosien aikana eri liikkeitä. Rakennus oli pitkään tyhjillään ennen purkamista.