City-käytävän yrityksillä festivaaliasiakkaita riitti iltamyöhään asti

Mika Strandén

Lappeefestiä seurattiin myös alueen ulkopuolelta.

Lappeefestiin varauduttiin City-käytävän liikkeissä jo etukäteen. Sekä ravintola Avot Sie että R-kioski pidensivät aukioloaikojaan festien ajaksi.

— Väkeä riitti jonkin verran normaalia enemmän, Avot Sie -ravintolan yrittäjä Anne Heinonen arvioi.

Avot Sie on ollut auki vasta pari viikkoa, joten tarkkaa väkimäärää ja eroa normaaliviikonloppuun on Heinosen mukaan vaikea arvioda.

Ravintola tarjoili viikonlopun ajan supistetumpaa ruokalistaa, jotta käytössä olevat resurssit riittäisivät.

Heinosen mukaan asiakkaita oli niin festivaalialueelta että sen ulkopuolelta. Festivaalirannekkein varustettuja kävijöitä vieraili ravintolassa esiintyjien välillä sekä itse ohjelman päättymisen jälkeen.

City-käytävän R-kioskilla oli kauppias Jaana Pyykön mukaan asiakkaita aina puoleenyöhön saakka. R-kioski pidensi aukioloaikojaan kolmella tunnilla, iltayhdeksästä kahteentoista, perjantaina ja lauantaina.

— Normaalisti illat ovat hiljaisia eivätkä viikonloputkaan ole noin vilkkaita.

Pyykön mukaan asiakkaat tulivat ostamaan erityisesti alkoholijuomia sekä välipalaksi panineja ja hotdogeja.

Vaikka City-käytävällä oli perjantaina ja lauantaina ruuhkaa aitojen ulkopuolisista kuuntelijoista, ei suurempia häiriöitä Pyykön mukaan ollut.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.