Savitaipaleen tekonurmi laajenee yleisurheilukentäksi

Turo Ulvinen

Savitaipaleen tekonurmikentällä on tähän asti pelattu vain jalkapalloa. Kesällä 2015 yli 15-vuotiaiden harrastefutisturnaus keräsi joukon kannustajia myös  katsomoon.
Savitaipaleen tekonurmikentällä on tähän asti pelattu vain jalkapalloa. Kesällä 2015 yli 15-vuotiaiden harrastefutisturnaus keräsi joukon kannustajia myös katsomoon.

Yleisurheilukenttä siirtyy Savitaipaleella aiempaa keskeisemmälle paikalle jäähallin viereen. Savitaipaleen Urheilijat ryhtyy rakentamaan juoksuratoja sekä hyppy- ja heittopaikkoja nykyisen hiekkatekonurmikentän ympärille.

Etusuoralle on tulossa kuusi rataa, joista neljä jatkuu kentän ympäri. Ne ja hyppypaikat päällystetään kestopinnoitteella ja kuularinki kivituhkalla sekä tekonurmella. Keihästä, kiekkoa tai moukaria kentällä ei voi heittää tekonurmen takia.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 240 000 euroa, josta 180 000 euroa tulee Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY) hankeavustuksena. 60 000 euron omarahoitusosuuden urheiluseura hoitaa lainarahalla.

Savitaipaleen kunnanhallitus hyväksyi päivitetyn maanvuokrasopimuksen ja sitoutuu maksamaan kentän käytöstä 6 000 euron vuosivuokraa kentän valmistuttua kymmenen vuoden ajan. Jos hankkeen kustannusarvio kasvaa suunnitelmien tarkentuessa ennakoitua suuremmaksi, kunta osallistuu leikkausmassojen poistamiseen ja siirtämiseen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut