Anna Utti valmistuu Etelä-Karjalan ensimmäiseksi floristimestariksi — Katso vinkit keväisen kukkakimpun sitomiseen

Kanerva Jalarvo

Kukka- ja hautauspalvelu Haakanassa työskentelevä Anna Utti on toiminut floristina jo parikymmentä vuotta. Hän kertoo, että siinä ajassa kukka-alan muoti-ilmiöt ja asiakkaiden ostotottumukset ovat muuttuneet useasti.

Floristi Anna Utti kiepauttaa tulppaanin toisensa jälkeen pajukehikkoon. Muutamassa minuutissa valmistuu keväisen värikäs kukkakimppu.

Kukka- ja hautauspalvelu Haakanassa Imatralla työskentelevä Utti kertoo, että jokaisella floristilla on oma, tunnistettava kädenjälkensä.

— Jos saan työskennellä täysin vapaasti, niin teen runsaita ja romanttisia kimppuja. Tyylini on enemmän koristeellinen kuin graafinen.

Utti on työskennellyt floristina jo kaksikymmentä vuotta. Hänen mukaansa käsityöläisammatissa taituruus kasvaa kokemuksen karttuessa. Viime syksynä floristimestarin opinnot aloittanut Utti kertoo, että vasta nyt aika oli kypsä vaativan kurssin suorittamiselle.

— Kurssille pääsy edellyttää tiettyä työkokemusta. Lisäksi omat lapseni eivät enää ole pieniä, joten hetki oli monella tapaa sopiva tutkinnon suorittamiselle.

Mäntsälässä sijaitseva Keudan aikuisopisto on Suomen ainoa oppilaitos, jossa on mahdollista suorittaa floristimestarin erikoisammattitutkinto. Vuodesta 2012 lähtien floristimestariksi on valmistunut vain 12 henkilöä.

Ensi vuonna valmistuva Utti olisi ensimmäinen floristimestari Etelä-Karjalassa. Hän kertoo, että kukka-alalla on tarvetta asiantuntijoille, jotka kehittävät tuotteita eteenpäin.

— Työni ohella vedän lisäksi kukkien sidontakursseja, joten koulutus tuo myös lisää pätevyyttä opettamiseen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.