Attendo osti seniorikoti Kultaharjun Taipalsaarelta— Nyt yrityksen omistuksessa on viisi vanhusten hoivakotia Etelä-Karjalassa

Toimitusjohtaja Taina Wuorinen jatkaa hoivakodin johtajana, ja muu henkilökunta vanhoina työntekijöinä

Minna Mänttäri

Lähihoitaja Valentina Honkanen saattaa asukasta seniorikoti Kultaharjussa.
Lähihoitaja Valentina Honkanen saattaa asukasta seniorikoti Kultaharjussa.

Hoito- ja hoiva-alan yritys Attendo on hankkinut omistukseensa heinäkuun alussa koko osakekannan Kultaharju Oy:stä.

Yhtiö on ylläpitänyt 15-paikkaista seniorikoti Kultaharjua Taipalsaarella. Kauppahintaa ei kerrottu julkisuuteen.

Tehostetun palveluasumisen koti jatkaa toimintaansa entiseen tapaan nykyisissä vuokratiloissa. Myös talon kymmenen hengen henkilökunta jatkaa vanhoina työntekijöinä uuden omistajan palkkalistoilla.

Attendolla on ennestään neljä vanhusten hoivakotia Etelä-Karjalassa: Hopeahelmi Lappeenrannassa, Aapelikoti ja Vuoksela Imatralla sekä Kaijankoti Savitaipaleella.

Yrityskaupoista vastaava johtaja Jere Pessala Attendosta sanoo, että taipalsaarelainen hoivakoti soveltuu kaikin puolin yritysryppääseen.

— Siellä annetaan laadukasta hoivaa, maine omalle toimialueella on hyvä, ja operatiivinen arki sujuu, sillä henkilökunta on osaavaa ja työhönsä sitoutunutta.

Hoivakoti jatkaa nykyisissä vuokratiloissaan, sillä valtaosin se toimii vuokralaisena eikä omissa kiinteistöissään.

Pessalan mukaan heidän ydinosaamisensa on terveydenhoidossa ja hoivassa, kiinteistöomistus on toisten alaa.

Attendo seuraa kautta maan hoivakotiyritysten kenttää ja mahdollisia ostokohteita.

Jere Pessala huomauttaa, että yritysostot ovat yksi reitti kasvaa, samalla, kun pyöritetään nykyistä olemassa olevaa liiketoimintaa.

— Vielä viitisen vuotta sitten me olimme aktiivisia ehdottamaan kaupantekoa. Yleisellä tasolla voin sanoa, että tänä päivänä meille tarjotaan useammin ostettavaa. Melko tyypillistä on, että hoivayrittäjä alkaa lähennellä jo eläkeikää eikä yritykselle ole omasta takaa jatkajaa.

Kultaharju Oy:n entinen toimitusjohtaja Taina Wuorinen on reilun viikon totutellut uuteen rooliinsa hoivakodin johtajana.

— Mikään ei ole hoivakodin arjessa muuttunut, vaan samalla tavalla työssäni paahdan kuin tähänkin asti. Samat tutut asukkaat ja työntekijät ovat kaitsettavana.

Wuorinen perusti Kultaharjun vuonna 2007. Hän arvioi, ettei olisi omaa luomustaan lähtenyt myymäänkään, jos esimerkiksi henkilökunta olisi menettänyt saavuttamiaan etuja.

Hoivakoti on käytännössä lähes jatkuvasti täynnä asukkaita. Osa heistä tulee yksityisesti ja suoraan, osa Eksoten kautta.