Joutsenon koulun hinta-arvio on noussut 20,7 miljoonaan euroon 18,8 miljoonasta eurosta

Vanhasta hinta-arviosta puuttui varavoima ja aurinkosähköjärjestelmä. Kaupunkikehityslautakunta käsittelee asiaa keskiviikkona.

Mika Strandén

Tältä näytti Joutsenon koulukeskus viime keväänä. Arkistokuva.
Tältä näytti Joutsenon koulukeskus viime keväänä. Arkistokuva.

Joutsenoon rakennettavan uuden koulun kustannusarvio on noussut 20,7 miljoonaan euroon 18,8 miljoonasta eurosta.

Aiempi kustannusarvio oli laskettu kesällä 2017. Siinä ei huomioitu kouluun rakennettavaa varavoimaa ja aurinkosähköjärjestelmä oli suunniteltu hankittavan leasing-sopimuksella.

Tämän vuoden elokuussa lasketun hinta-arvion mukaan varavoima maksaa 0,2 miljoonaa euroa ja aurinkosähköjärjestelmä 0,12 miljoonaa euroa.

Sammutusjärjestelmä-, keittiölaite, piha- ja hissiurakat kilpailutetaan myöhemmin.

Joutsenon koulurakennus purettiin kesällä. Uusi koulu rakennetaan samalle paikalle. Elokuussa koulun 3.—9.-luokkalaiset aloittivat koulunkäynnin Saimaan ammattikorkeakoululta vuokratuissa väistötiloissa Imatralla.

Vanhan koulun keittiö, ruokala ja liikuntasali ovat käytössä rakennustyön ajan. Niitä käyttävät päiväkoti sekä 1.—2.-luokkien oppilaat, jotka käyvät koulua tilaelementeissä. Uusi koulu on määrä ottaa käyttöön elokuussa 2021.

Kaupunkikehityslautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan keskiviikkona. Lautakunnalle esitetään, että se hyväksyisi Joutsenon koulun uuden kustannusarvion 20,7 miljoonaa euroa ja rakennustöiden aloittamisen.

Kaupunginhallitus päätti viime viikon kokouksessaan varata hankkeelle 20,7 miljoonaa euroa. Myös kaupunginvaltuuston on hyväksyttävä asia.