Imatran Rajapatsaan ilmassa huomisesta lähtien teatterisavua — viemäreistä etsitään sen avulla vuotokohtia

Lukas Pearsall

Viemärien vuotokohtia paikannetaan Rajapatsaalla teatterisavulla, jota käytetään myös muun muassa diskoissa. Arkistokuva.

Rajapatsaan ilmatilassa leijuu savua keskiviikosta perjantaihin. Hätäkeskukseen ei kannata soittaa, sillä kyseessä on teatterisavu, jonka avulla etsitään vuotokohtia ja mahdollisia vääriä kytkentöjä viemäriverkostosta.

— Savu purkautuu sieltä, mistä se pääsee pois. Jos kaikki on kunnossa, savua tulee pelkästään hulevesikaivoista, kertoo myyntineuvottelija Hannu Kalpio Lassila & Tikanojalta.

Savukokeet toteuttaa Lassila & Tikanoja yhdessä Imatran veden kanssa.

Savusta ei ole vaaraa alueen asukkaille.

— Samanlaista savua käyttävät teatterit, diskot ja yökerhot. Se on sokeroitua vettä, joka ei haise eikä maistu millekään. Väriltään se on harmaata.

Kalpio kertoo, että vastaavaa savua on käytetty myös kerros- ja virastotaloissa hajuhaittojen paikallistamisessa.

Savukokeet käynnistyvät aamuseitsemältä. Ilta-aikaan niitä ei tehdä.

— Savua tulee olemaan ilmassa selvästi havaittavissa määrin, sanoo Kalpio.

Koealuetta ovat Ensontie, Rautalankatu, Sinkkikatu, Nikkelikatu, Tinakatu, Vaskikatu, Hopeakatu, Kultakatu, Malmikatu ja Inssinkuja.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.