Kiinteistöyhtiö maksaa viulut Armadan remontissa – Madalsi Noho Partnersin kynnystä palata Lappeenrantaan

Mittavat investoinnit ovat tulleet kiinteistöyhtiö City Kauppapaikoilta.

Kai Skyttä

Kauppakeskus Armadassa voi pian laulaa karaokea.
Kauppakeskus Armadassa voi pian laulaa karaokea.

Lappeenrannan kauppakeskus Armadan ravintolainvestointien taustalla on kiinteistöyhtiö City Kauppapaikat Oy.

Lappeenrannan keskustan palveluntarjonta täydentyy hampurilaisilla, karaokella ja viihteellä. Noho Partners -ravintolayritys on tuomassa kauppakeskus Armadaan karaokebaari Walliksen, hampurilaisketju Friends & Brgrsin sekä nuorille suunnatun peli- ja viihdekeskuksen.

Armadan ravintolainvestoinneista vastaa Nohon toimitusjohtajan Aku Vikströmin mukaan kuitenkin kiinteistöyhtiö.

– Tämä on kiinnostava malli, koska se muuttaa pelisääntöjä. Kiinteistöyhtiöt ja vuokraisännät tulevat jatkossa investoimaan, kantamaan riskejä ja jakamaan voittoja.

Aiemmin kiinteistöyhtiöt ovat vastanneet infrastruktuurista, kun taas ravintolayhtiöt vastasivat kalustamisesta niin keittiössä kuin ruokailutiloissa. Kiinteistöyhtiön panostus madalsi kynnystä palata Lappeenrantaan.

– Painotan, että kun investoinnit menevät toisen yhtiön taseesta, riski meille tulla sinne yrittämään on huomattavasti matalampi.

Ravintolatoiminta Isossa-Kristiinassa ei kannattanut

Noho Partners toimi aiemmin muun muassa kauppakeskus Isossa-Kristiinassa. Tuolloin asiakkaat eivät löytäneet ravintoloihin riittävissä määrin.

– Se oli väärä sijainti väärällä konseptilla. Ei voi vetää yhtäsuuruusmerkkejä siihen, että Lappeenrannassa olisi ollut jotain väärin, vaan yhtälö ei toiminut. Nykyinen konsepti tulee olemaan menestystekijä Lappeenrannan kokoisessa kaupungissa, Vikström arvioi.

Vikströmin mukaan Noho Partnersilla ei ole Lappeenrannassa meneillään muita kehityshankkeita. Nämä ovat kuitenkin tulevaisuudessa mahdollisia.

– Jos Armada-hanke onnistuu, niin mikä ettei. On synergiaetu, jos paikkakunnalla on useita toimintoja.

Kommentoidut