Eksoten Vesterinen on tyytyväinen poliisin päätökseen: "Olen tiennyt, etten ole toiminut väärin" – Luottamusta selvittävä valiokunta jatkaa normaalisti

Vesterinen toivoo keskusteluja hänestä väitteitä esittäneiden kanssa. Valiokunnan työ jatkuu toimeksiannon mukaisesti, sanoo puheenjohtaja.

Minna Mänttäri

Arkistokuva Eksoten valtuuston kokouksesta.
Arkistokuva Eksoten valtuuston kokouksesta.

Poliisi ilmoitti tänään lauantaina, ettei se aloita esitutkintaa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin hallituksen puheenjohtaja Marja-Liisa Vesterisestä (sd.) tehdyn tutkintapyynnön vuoksi. Tutkintapyynnön jätti Eksoten tarkastuslautakunta viime marraskuussa.

Vesterinen kertoo olevansa iloinen poliisin päätöksestä. Vesterisen mukaan kokemus on ollut ikävä, vaikka hän onkin ollut levollisin mielin tapauksesta.

– Olin alusta alkaen aivan varma, että näin tulee tapahtumaan. Olen tiennyt totuuden ja sen, etten ole toiminut väärin, Vesterinen sanoo.

Vesterisen mukaan poliisin päätöksen perusteella jokainen voi itse vetää johtopäätökset siitä, keneen voi luottaa. Vesterinen haluaa kiittää niitä, jotka ovat uskoneet hänen puhuvan totta ja ovat luottaneet häneen.

Vesterinen korostaa asian olevan Eksoten sisäinen, joten hän ei halua lähteä käsittelemään asiaa enempää julkisuudessa. Vesterinen toivoo keskusteluja hänestä väitteitä esittäneiden kanssa, jotta asioihin saataisiin selvyys.

– Jos joku on esittänyt väitteitä vain vahingoittaakseen minua, niin toivon silti, että voimme käydä kahdenkeskiset keskustelut.

Ei vaikutusta valiokuntaan

Vesterisen luottamusta selvittävän valiokunnan puheenjohtaja Antti Vilkko (kesk.) sanoo, että poliisin päätös ei vaikuta valiokunnan toimintaan. Hän korostaa, että valiokunnan työ ja poliisin päätökset ovat kaksi eri asiaa.

– Meidän osaltamme työ jatkuu normaalisti ja toimeksiannon mukaisesti, Vilkko toteaa.

Luottamusta selvittävä tilapäinen valiokunta kokoontui ensimmäistä kertaa tämän viikon torstaina. Eksoten seuraava valtuuston kokous järjestetään mahdollisesti maalis–huhtikuun vaihteessa.

– Yritämme saada sinne esityksen valmiiksi. Työskentelyn edetessä näemme, miten ehdimme, Vilkko sanoo.