Raju lumimyrsky voisi laittaa Kisapuiston jäähallin käyttökieltoon tilapäisesti

Mika Strandén

Kisapuiston pääjäähallin kattoa puhdistetaan lumesta sitä mukaa, kun lunta sataa. Hallin taakse on rakennettu ramppi, joka ohjaa katolta poistettavaa lunta kulkuväylän yli.

Lappeenrannan Kisapuiston jäähallin kattoa pitää puhdistaa lumesta säännöllisesti läpi talven.

Jos katon uusi, syksyllä asetettu lumikuorman enimmäisraja ylittyy lumitöistä huolimatta, jäähalli asetetaan tilapäiseen käyttökieltoon, kunnes lunta on saatu poistettua katolta riittävästi.

Kaupunki laati keskiviikkona asiasta tiedotetta, joka on tarkoitus lähettää kaikille jäähallin käyttäjille torstaina iltapäivällä.

— Seurojen täytyy varautua ja olla tietoisia, että mikä tahansa tapahtuma talvella voi peruuntua kovasta lumisateesta johtuen. Halli voidaan joutua tyhjentämään jopa kesken tapahtuman, liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman toteaa.

Kisapuiston katosta teetettiin tänä vuonna lakisääteinen kuntotutkimus, jonka lisäselvitykset jatkuvat yhä. Tutkimus osoitti, että katon liimapuupalkeissa on halkeamia.

Halkeamien ja nykyisten turvallisuusmääräysten vuoksi katon sallittu lumikuorma on aiempaa pienempi, enintään 60 kiloa neliömetriä kohti.

Kovin nopeasti tai yllättäen raja-arvo ei silti ylity. Käytännössä Kisapuiston katon lumikuorman raja-arvon rikkoutuminen vaatii pitkäkestoista ja voimakasta lumisadetta.

— Kaupunki tekee kaiken minkä voi, jotta tapahtumia ei peruttaisi talven aikana. Se riski on kuitenkin olemassa, Oksman toteaa.

Lue lisää aiheesta lehdestä tai mobiilisovelluksesta.

Anssi Silvennoinen

Anssi Silvennoinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet