Etelä-Karjalan käräjäoikeuden tuomio seksuaalisesta hyväksikäytöstä muuttui hovioikeudessa ehdolliseksi

Asianomaiselle maksettavia korvauksia alennettiin tuhannella eurolla.

Moises Garibay

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

Itä-Suomen hovioikeus on alentanut Etelä-Karjalan käräjäoikeuden tuomiota alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus oli tuominnut vastaajan 1 vuoden ja 6 kuukauden ehdottomaan vankeuteen 16—17-vuotiaan tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä. Lisäksi hänet velvoitettiin korvaamaan asianomaiselle 4 000 euroa seksuaalisen hyväksikäytön aiheuttamasta kärsimyksestä, 5 000 euroa tilapäisestä haitasta ja 500 euroa sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä. Maksettavaksi tulevat myös korkolain mukaiset korot tekopäivästä lukien ja asianosaiskulut.

Vastaaja valitti tuomiosta hovioikeuteen ja vaati seksuaalista hyväksikäyttöä koskevan syytteen ja korvausvaatimusten hylkäämistä.

Hovioikeus päätyi seuraamusharkinnassaan alentamaan vankeusrangaistuksen 1 vuoteen ja 2 kahteen kuukauteen ja määräsi sen ehdolliseksi. Lisäksi hovioikeus alensi seksuaalisesta hyväksikäytöstä aiheutuneen kärsimyksen korvaukset 3 000 euroon. Muilta osin hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota ja muut korvaussummat pysyvät ennallaan.