Kaupunki ei lisää rajoituksia Myllysaaren tai Kaupunginlahden vesille

Myllysaaren heinäkuinen vesijettionnettomuus ei tuo uusia ajorajoituksia tai -kieltoja Kaupunginlahdelle tai Myllysaareen. Alueen nopeusrajoituskyltit sijaitsevat rannalla.

Minna Mänttäri

Myllysaaren uimalaiturin edustalla sattui heinäkuussa onnettomuus, kun vesijetti törmäsi uimassa olleeseen naiseen.
Myllysaaren uimalaiturin edustalla sattui heinäkuussa onnettomuus, kun vesijetti törmäsi uimassa olleeseen naiseen.

Lappeenrannan kaupunki ei aio lisätä ajokieltoja tai -rajoituksia Myllysaaren ja kaupunginlahden vesialueille. Heinäkuussa 15-vuotias poika ajoi uimassa olleen naisen yli vesijetillä hurjastelun päätteeksi Myllysaaren uimalan edustalla. Lappeenrannan liikuntatoimen kunnossapitotyönjohtajan Tommi Nakarin mukaan kaupunki ei voi vaikuttaa alueen vesiliikenteeseen tai turvallisuuteen, jos ihmiset ajavat veneillä tai vesijeteillä liian kovaa kaupunginlahdella.

— Ylinopeudet tulisi näkemykseni mukaan olla poliisin valvonnassa.

Nakarin tietoon ei ole heinäkuisen onnettomuuden lisäksi tullut ilmoituksia väärinkäytöksistä Myllysaaren ja sataman alueella. Mikäli ylinopeuksista tai hurjastelusta kaupunginlahdella tai Myllysaaressa muodostuisi laajempi ongelma, Nakarin mukaan ainoa keino olisi virittää suuri määrä poijuja estämään jettien ja veneiden ajelu liian lähellä uima-alueita.

Nakarin mukaan oleellisinta on, etteivät veneet tai vesijetit aja liian lähellä uimarantoja. Uimaan ei myöskään tulisi lähteä esimerkiksi laivaväylille tai alueille, joilla vesiliikenteen tiedetään olevan vilkasta. Esimerkiksi Myllysaaressa on Nakarin mukaan tarkoitus uida uimalan laiturien sisäpuolella. Kauempana järvellä on kuitenkin esimerkiksi poiju, jota trathlonistit kiertävät harjoitellessaan, eikä järvellä uimista voida käytännössä muutenkaan rajoittaa.

9 kilometrin tuntivauhdin rajoitus on voimassa muun muassa kaupunginlahdella, Halkosaaressa ja Pappilanlahdella. Nopeusrajoitus koskee siis myös Myllysaaren uimarantojen ja uimalan ympäristöä, tosin alue ei ulotu kovin kauas esimerkiksi uimalasta. Nopeusrajoituskyltit kuitenkin sijaitsevat rannalla vierasvenesatamissa, joten rajoitukset eivät välttämättä ole yleisesti vesilläliikkujien tiedossa.

Kaakkois-Suomen poliisin mukaan heinäkuisen onnettomuuden esitutkinta on yhä kesken.

Luetuimmat