Imatralla marketin parkkipaikalla naisen päälle ajanut mies välttyi vankeudelta – Päälleajo, liikennepako ja törkeä rattijuopumus toivat 150 tuntia yhdyskuntapalvelua

Mies määrättiin korvaamaan auton alle jääneelle naiselle maksettuja korvauksia runsaat 3 600 euroa.

Hannu Ojala

Etelä-Karjalan käräjäoikeus vaihtoi ehdottoman vankeustuomion yhdyskuntapalvelurangaistukseen.
Etelä-Karjalan käräjäoikeus vaihtoi ehdottoman vankeustuomion yhdyskuntapalvelurangaistukseen.

Imatralla viime syksynä marketin parkkipaikalla jalankulkijan päälle pakettiautolla ajanut ja paikalta poistunut imatralaismies on tuomittu 150 tunnin yhdyskuntapalvelurangaistukseen.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus summasi yliajon ja liikennepaon lisäksi imatralaismiehen aiemmista syytteistä yhteisen viiden kuukauden ehdottoman vankeustuomion, jonka sijasta oikeus langetti yhdyskuntapalvelurangaistuksen.

Jalkaisin liikkunut nainen jäi miehen ajaman pakettiauton alle imatralaisen kaupan piha-alueella viime vuonna syyskuun lopussa. Nainen oli puristuksissa auton alla myös koko sen ajan, kun mies oli edestakaisin ajamalla sovittanut autoaan parkkiruutuun.

Mies pakeni tapahtumapaikalta, eikä jäänyt auttamaan auton alle jäänyttä naista. Naisen kasvojen luita murtui onnettomuudessa.

Heinäkuussa mopolla päin pylvästä

Viime heinäkuussa mies oli ajellut mopolla päihtyneenä Imatralla. Ajomatka päättyi, kun hän törmäsi mopollaan valaisinpylvääseen. Miehen veren alkoholipitoisuus oli ollut 2,54 promillea.

Edelliseltä vuodelta hänellä oli 35 päivän ehdollinen vankeustuomio rattijuopumuksesta. Törmäys marketin parkkipaikalla sekä liikennepakko paikalta tapahtuivat ennen kuin siitä tuomiosta määrätty koeaika oli puolivälissä.

Käräjäoikeus katsoi imatralaismiehen syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään vammantuottamukseen, liikennepakoon tieliikenteessä, törkeään rattijuopumuksen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Oikeuden mukaan imatralaismies oli syyllistynyt rikoksiin, joista on syytä tuomita yhteinen viiden kuukauden ehdoton vankeusrangaistus. Koska mies suostui yhdyskuntapalvelurangaistuksen suorittamiseen ja käräjäoikeuden saaman selvityksen mukaan siihen soveltuu, mies tuomittiin 150 tunniksi yhdyskuntapalveluun.

Oikeus määräsi imatralaismiehen korvaamaan vakuutusyhtiölle 3 620 euroa korkoineen korvauksesta, jotka yhtiö oli maksanut auton alle puristuksiin jääneelle naiselle. Muita korvauksia oikeus määräsi miehen maksettavaksi runsaat 300 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen, vaan siihen voi hakea muutosta.

Uusimmat uutiset