Happoa päätyi lattialle kesken kuvaamataidon tunnin Mansikkalassa, palokunta kutsuttiin hätiin ja ensihoito tarkasti oppilaat

Pelastuslaitos sai ilmoituksen vaarallisen aineen onnettomuudesta kello 10.49.

ANU PAKARINEN

Arkistokuva. Ammattiopiston entinen paperilaboratorio on nykyisin kuvataiteilijoiden käytössä. Onnettomuus tapahtui kuitenkin eri tilassa. 
Arkistokuva. Ammattiopiston entinen paperilaboratorio on nykyisin kuvataiteilijoiden käytössä. Onnettomuus tapahtui kuitenkin eri tilassa. 

Onnettomuus tapahtui Saimaan ammattikorkeakoulun tiloissa Tietäjänkadulla, Mansikkalassa. Kuvaamataidon tiloissa oli meneillään tunti, jossa käytettiin työskentelyyn vahvaa typpihappoa.

Tuntemattomasta syystä johtuen typpihappoastia oli mennyt rikki ja ainetta oli päässyt vuotamaan lattialle. Sen seurauksena huoneeseen syntyi aineen vuoksi myös kaasua, kertoo Imatran vuoromestari Jouni Tiitta.

Kai Skyttä

— Opiskelijat evakuoitiin sieltä tilasta ja pelastuslaitos kävi imeyttämässä hapon ja poistimme tilasta vuotaneen astian, Tiitta kertoo.

Operaatioon kului yhteensä noin tunti. Tiitta ei osaa tarkemmin sanoa, mihin happoa oli käytetty.

— Jotain kuvaamataidon töitä tekivät.

Myös ensihoito kävi paikalla tarkastamassa oppilaat. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut tilanteessa.

— Kenelläkään ei ollut mitään oireita, Tiitta kertoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet