Parveketupakoinnin kieltoon Ainonkatu 5:ssa tuli yksi oikaisuvaatimus

Tupakointikiellon on saanut myös kaksi muuta taloyhtiötä Lappeenrannassa. Niistä kuulemisaika on vasta alkamassa.

Marleena Liikkanen

Ainonkatu 5:n taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Pirjo Kinnunen kertoi marraskuun lopussa, että parveketupakointikieltoon on suhtauduttu talossa melko suopeasti.
Ainonkatu 5:n taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Pirjo Kinnunen kertoi marraskuun lopussa, että parveketupakointikieltoon on suhtauduttu talossa melko suopeasti.

Ensimmäinen Lappeenrannassa annettu parveketupakointikielto on kohdannut vastarintaa. Ympäristötoimen Ainonkatu 5:een antamaan parveketupakointikieltoon tuli kahden viikon määräaikana yksi oikaisuvaatimus.

Taloyhtiö oli hakenut parveketupakointikieltoa ympäristötoimelta yhtiökokouksen enemmistäpäätöksellä.

Terveystarkastaja Minna Lövberg Lappeenrannan seudun ympäristötoimesta ei vielä ole perehtynyt oikaisuvaatimuksen sisältöön.

— On kuitenkin vaikea kuvitella, löytyisikö oikaisuvaatimuksesta jotain sellaista, mitä ei ole hakemuspapereissa ja mikä vaikuttaisi päätöksen sisältöön, Lövberg sanoo.

Oikaisuvaatimuksen käsittelee lupalautakunta. Se ei kokoonnu ennen tammikuuta, joten päätös asiassa menee ensi vuoden puolelle. Lupalautakunnan päätöksestä voi valittaa edelleen hallinto-oikeuteen.

Ainonkatu 23 ja Huhtiniemenkatu 21 vuorossa seuraavina

Syksyn aikana parveketupakointikieltoa ympäristötoimesta ovat hakeneet Lappeenrannassa myös Ainonkatu 23 sekä asunto-osakeyhtiö Jukanrinne Huhtiniemenkatu 21:ssä.

Molemmat ovat saaneet parveketupakointikiellon. Ainonkatu 23:a koskevan päätöksen kahden viikon nähtävilläoloaika alkaa tänään perjantaina ja Jukanrinteen 20. joulukuuta.

Ainonkatu 23:a koskeva kielto ehtii siis saada lainvoiman vielä tänä vuonna ja Jukanrinteenkin aivan vuoden alussa, ellei oikaisuvaatimuksia niihin tule.

Mika Strandén

Jos parvekkeet ovat linjassa päällekkäin tai vierekkäin, savun kulkeutuminen muille parvekkeille on aina mahdollista.

Aika selviä tapauksia

Lövbergin mukaan kaikki kolme tapausta aika selviä ja samankaltaisia. Taloyhtiöt ovat hakeneet parveketupakointikieltoa koko taloon.

Ympäristötoimi arvioi päätöstä talon rakenteen perusteella ja pääsääntöisesti piirustuksista. Jos parvekkeet ovat linjassa päällekkäin tai vierekkäin, on mahdollista, että savua kulkeutuu kaikille parvekkeille, eikä ole perusteita olla määräämättä kieltoa.

Asia herättää niin ristiriitaisia tuntoja. — Minna Lövberg

Jos oikaisuvaatimus toisi esiin vaikkapa yksittäisen parvekkeen, jolta savu ei mitenkään pääse kulkeutumaan muille, asia olisi käsiteltävä uudelleen.

— Kielto annetaan koko taloyhtiölle, jos se sitä on hakenut. Taloyhtiö voi hakea kieltoa osallekin taloa, ja silloin käsitellään vain sitä aluetta, Lövberg selvittää.

Kiinteistöliitto on arvioinut koko maahan tulleen muutamia kymmeniä parveketupakointikieltoja syksyn aikana. Minna Lövberg pitää vaikeana ennakoida, miten paljon taloyhtiöt lopulta kieltoja kiinnostuvat hakemaan.

— Asia herättää niin ristiriitaisia tuntoja. Mutta varmaan näitä ainakin tipottain tulee varsinkin keväällä, kun yhtiökokoukset alkavat pyöriä, hän arvioi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat