Aloitteita meni ja tuli Ruokolahdella — vaalien alle valtuusto tehtaili kolme uutta

Matti Veijalainen

Vesa Kokkonen toi valmisteluun demarien aloitteen Ruokolahden kunnan omasta työllistämisyksiköstä.

Ruokolahden kunnanvaltuusto pyöritteli vaalienaluskokouksessaan kaksisuuntaista aloiteliikennettä. Maanantain istunnossa kolme vanhaa aloitetta leimattiin loppuunkäsitellyiksi. Valmisteluun tuotettiin yhtä monta uutta.

Uusien aloitteiden kaistalla Vesa Kokkonen ajoi demariryhmän nimissä valmisteluun aloitteen työllistämisyksikön perustamisesta Ruokolahdelle.

Yksikön tehtävä olisi edistää pitkäaikaistyöttömien työllistymistä niin, että sakkomaksuksi kutsuttua työmarkkinatuen kuntaosuutta saataisiin alennettua. Viime vuonna työmarkkinatuen kuntaosuus oli Ruokolahdella noin 230 000 euroa, Kokkonen oli laskenut.

Anne Tella (kesk.) jätti sisään aloitteen Rasilantien katuvalaistuksen parantamisesta. Kaamosvaloaloite oli keskustan ja kristillisdemokraattien yhteistä käsialaa.

Matti Kalpion jättämässä aloitteessa perussuomalaiset lähti tien päälle. Aloitteessa kunnan toivotaan ryhtyvän lobbaamaan ELY-keskukselta uusia ajoratamerkintöjä Särkilahdentielle.

Matti Veijalainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.