Viipuri—Svetogorsk on nostettu Venäjän federaation tieksi

Hannu Ojala

Jääsken ja Viipurin välillä on vilkas liikenne. Vuorokauden aikana tietä käyttää jopa 10000 ajoneuvoa.
Jääsken ja Viipurin välillä on vilkas liikenne. Vuorokauden aikana tietä käyttää jopa 10000 ajoneuvoa.

Viipurin ja Svetogorskin välinen tie on siirtynyt Venäjän liittovaltion hallintaan.

Ylläpidon siirto Leningradin alueelta Venäjän federaation luoteiseen tiehallintoon merkitsee tien luokituksen nostamista.

Muutoksesta on kerrottu Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (Ely) edustajille Suomen ja Venäjän viranomaisten tapaamisen yhteydessä, kertoo liikennejohtaja Jyrki Karhula.

Federaation tiehallinto on valmistellut suunnitelman tien kunnostamiseksi. Suunnitelman mukaan korjaustyöt ajoitetaan kolmelle vuodelle. Toteutuksen käynnistymisestä ei ole tarkempaa tietoa.

Liikennettä tieosuudella on paljon. Leningradin alueen tekemän laskennan mukaan vuorokautinen liikenne on 10 000 ajoneuvoa. Aiemmin tänä vuonna Karjalan tasavalta on ilmoittanut, että myös Sortavalasta rajalle johtava tie on siirtynyt federaation tiehallinnolle.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.