Lappeenrannan lauantai-iltaista vetorengasonnettomuutta tutkitaan vesiliikennerikoksena ja vammantuottamuksena – Tutkinta valmistunee loppukesästä

Pelastuslaitoksen vene ehti paikalle kymmenen minuutin kuluttua hälytyksestä.

Kai Skyttä

Lauantai-iltaisesta onnettomuudesta on aloitettu tutkinta.
Lauantai-iltaisesta onnettomuudesta on aloitettu tutkinta.

Kaakkois-Suomen poliisi on aloittanut tutkinnan lauantai-iltana Lappeenrannan Heposalossa tapahtuneesta vesiliikenneonnettomuudesta.

Moottorivene oli vetänyt perässään Heposalon edustalla vetorengasta, jossa oli yksi ihminen kyydissä. Veneen kuljettaja oli pudonnut veneestä tehdessään voimakkaan käännöksen, ja vene oli jäänyt pyörimään ympyrää.

Veneestä pudonnut kuljettaja oli sukeltelemalla väistellyt pyörivää venettä, joka ajautui lopulta läheisen luodon rantaan. Vetorenkaan kyydissä ollut henkilö loukkaantui vakavasti.

Rikosylikonstaapeli Ilkka Vainikka kertoo, että moottoriveneen kuljettajaa epäillään vesiliikennerikoksesta ja vammantuottamuksesta. Alkoholilla ei epäillä olleen osuutta onnettomuuteen.

Tutkinta on vielä toistaiseksi alussa.

– Kuulustelut ovat vielä kesken tässä vaiheessa.

Vainikan mukaan tutkinta valmistunee kuluvan kesän tai alkusyksyn aikana.

Lappeenrantaan kuuluva Heposalon saari sijaitsee Pien-Saimaalla Taipalsaareen kuuluvien Merenlahden ja Kuivaketveleen saaren välissä.

Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta kerrotaan, että Lavolan paloaseman yksikkö sai hälytyksen lauantaina puoli yhdeksältä illalla, ja sen vene ehti tapahtumapaikalle kymmenessä minuutissa.