Perinneleikkien runsaudensarvi tuotti iloa Juvakan kentällä Lappeenrannassa

Noin 30 vapaaehtoista talkoili lapsille leikkitapahtuman neljättä kertaa

Kai Skyttä

Vesiletkulla päin palopesäkkeitä.
Vesiletkulla päin palopesäkkeitä.

Kai Skyttä

Saippuakuplissa riittää loputtomasti ihailtavaa.
Saippuakuplissa riittää loputtomasti ihailtavaa.

Kaksivuotias Karina Kortman seuraa silmä tarkkana, kuinka saippuakupla ensin pullistuu ja väreilee kaikissa sateenkaaren väreissä. Kunnes pallo poksahtaa ja katoaa näkymättömiin.

Niin kuin kaikki muutkin ympärillä häärivät pikkulapset, myös Karina jaksaa sitkeästi tehtailla kymmeniä kuplia. Ja sehän sopii, sillä pesuvatiin on varattu litratolkulla saippualiuosta.

Kitta Kortman keksi lasten leikkitapahtuman Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) nettisivuilta.

Lauantaina Lappeenrannan keskustassa olisi ollut valittavana toinenkin karnevaali, mutta heidän kohdallaan ratkaisu syntyi ohjelmatarjonnan perusteella.

— Juvakan kentällä oli mielestäni enemmän omaa tekemistä Karinan ikäisille lapsille. Myönteinen yllätys oli, että puuhapisteitä oli järjestetty näin paljon.

Tarjolla oli muun muassa hevoskärryajelua, erilaisia perinneleikkejä, saappaanheittoa, hulavanteita, naruhyppyä, keppihevosrata sekä mahdollisuus kurkistaa palo- ja poliisiautoihin.

Nelivuotias Leyla viiletti väsymättä pitkin keppihevosrataa. Eikä haitannut, jos jokunen este kalahti raisussa menossa maahan. Tyttö kannusti kepparinsa uudelleen laukkaan.

Myös Leylan isoäiti Tarja kiitteli puuhamahdollisuuksien runsautta.
— Nelivuotiaalla riittää energiaa.

Kai Skyttä

Nelivuotiaan Leylan taidonnäyte keppihevosen selässä.
Nelivuotiaan Leylan taidonnäyte keppihevosen selässä.

Kai Skyttä

Totti-hevonen kierrätti kyytiläisiä ympäri Juvakan kenttää.
Totti-hevonen kierrätti kyytiläisiä ympäri Juvakan kenttää.

Hyvää mieltä lapsille ja vanhemmille

Lasten leikkitapahtuma vaati onnistuakseen noin 30 vapaaehtoisen uurastuksen. Asialla oltiin neljännen kerran.

Liisa Leikas Etelä-Karjalan Perhetyön kehittämisyhdistyksestä huomautti, että toiset leikkijöistä oli olleet mukana aiemmilla kerroilla, toiset olivat ensikertalaisia.

Leikkipäivän juju on synnyttää hyvää mieltä ja yhteistä tekemistä.

— Kun lapset voivat hyvin, myös vanhemmat voivat hyvin ja toisinpäin, korostivat Leikas sekä Helena Jauhiainen Mannerheimin Lastensuojeluliitosta.

Jauhiainen vinkkasi, että esimerkiksi perinteisestä muistipelistä saa vähällä vaivalla ulkona joko kesällä tai jopa talvella pelattavan version.

Muovisen keksi- tai karkkirasian kansiin voi piirtää ja liimata aina kaksi samanlaista kuvaa. Kannet käännetään pelialustalle nurin päin ja sitten aletaan muistelemaan ja etsimään pareja.

Kolmantena järjestönä yhteistyössä oli mukana Parasta lapselle -yhdistys.