Presidentti Koivisto haudataan helatorstaina — suruliputa oikein

Suruliputuksessa lippu vedetään ensin ylös asti ja lasketaan sitten kolmanneksen verran tangon mitasta alas.

Valtioneuvoston kanslia suosittelee suruliputusta koko maahan presidentti Mauno Koiviston hautajaispäivänä 25. toukokuuta 2017.

Yleisohjeen mukaan liputus alkaa klo 8 ja päättyy auringon laskettua tai viimeistään klo 21.

Lippu vedetään ensin ylös asti ja lasketaan sitten kolmanneksen verran tangon mitasta alas siten, että lipun alareuna on tangon puolivälissä. Seinäsalossa lippu lasketaan keskelle salkoa.

Myös lippua laskettaessa se vedetään ensin ylös asti ja lasketaan vasta sitten alas.

Yleinen valtiollinen suruliputus voidaan suorittaa koko kansakuntaa koskevan tapahtuman johdosta.

Presidentti Koiviston kuoleman johdosta suruliputettiin jo lauantaina 13. toukokuuta. Koivisto kuoli myöhään illalla 12. toukokuuta.

Suomessa yleisiä suruliputuksia ovat olleet juuri presidenttien kuolin- ja hautajaispäivät sekä suuret traagiset tapahtumat. Näitä ovat olleet esimerkiksi Estonian uppoaminen 1994, Aasian tsunamit 2004 sekä Jokelan ja Kauhajoen kouluampumiset vuosina 2007 ja 2008.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.