Kimmo Jarva yhdistäisi yrityspalvelut Etelä-Karjalassa saman katon alle, Imatralla on valmiuksia neuvotteluihin

Yrityspalvelujen pitäisi uudistua maakuntahallinnon myötä, sanoo Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva.

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva haluaa selvittää, voisiko Etelä-Karjalan yrityksille perustaa yhteisen yrityspalveluyhtiön.
Tällä hetkellä Imatran seudulla yrityspalveluista vastaa kuntien omistama Imatran seudun kehitysyhtiö ja Lappeenrannassa kaupunkiorganisaatioon sulautunut Wirma Lappeenranta. Wirma Oy toimii edelleen hiljaisena pöytälaatikkoyhtiönä.
— Mielestäni myös yrityspalvelujen olisi uudistuttava. Lappeenrannan kaupunki haluaakin selvittää, olisiko Etelä-Karjalassa tarvetta maakunnalliselle yrityspalvelulle, jossa olisi mukana Lappeenrannan ja Imatran kaupungit, korkeakoulut ja ammatillinen koulutus sekä pk-yritysten ja suuryritysten edustajia.
Maakuntauudistukseen liittyvä lainsäädäntö tuo paineita luoda kokonaan uudenlainen yrityspalveluihin keskittyvä yhtiö.
— Jos maakuntauudistus toteutuu, kuntien pitää yhtiöittää elinkeinopalveluja tai ostaa niitä markkinoilla jo toimivilta yrityksiltä, Jarva sanoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat