Kimmo Jarva yhdistäisi yrityspalvelut Etelä-Karjalassa saman katon alle, Imatralla on valmiuksia neuvotteluihin

Yrityspalvelujen pitäisi uudistua maakuntahallinnon myötä, sanoo Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva.
Yrityspalvelujen pitäisi uudistua maakuntahallinnon myötä, sanoo Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva.

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva haluaa selvittää, voisiko Etelä-Karjalan yrityksille perustaa yhteisen yrityspalveluyhtiön.
Tällä hetkellä Imatran seudulla yrityspalveluista vastaa kuntien omistama Imatran seudun kehitysyhtiö ja Lappeenrannassa kaupunkiorganisaatioon sulautunut Wirma Lappeenranta. Wirma Oy toimii edelleen hiljaisena pöytälaatikkoyhtiönä.
— Mielestäni myös yrityspalvelujen olisi uudistuttava. Lappeenrannan kaupunki haluaakin selvittää, olisiko Etelä-Karjalassa tarvetta maakunnalliselle yrityspalvelulle, jossa olisi mukana Lappeenrannan ja Imatran kaupungit, korkeakoulut ja ammatillinen koulutus sekä pk-yritysten ja suuryritysten edustajia.
Maakuntauudistukseen liittyvä lainsäädäntö tuo paineita luoda kokonaan uudenlainen yrityspalveluihin keskittyvä yhtiö.
— Jos maakuntauudistus toteutuu, kuntien pitää yhtiöittää elinkeinopalveluja tai ostaa niitä markkinoilla jo toimivilta yrityksiltä, Jarva sanoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet