Veiterän valmentaja Aleksei Nikisov on kiristänyt ruuvia harjoittelussa, sillä toinen mestaruus on ensimmäistä vaikeampi voittaa

Vesa Salminen

Veiterä keskittyy elokuussa vielä kuivaharjoitteluun. Jäälle joukkue menee kuun lopussa.
Veiterä keskittyy elokuussa vielä kuivaharjoitteluun. Jäälle joukkue menee kuun lopussa.

Vesa Salminen

Valmentaja Aleksei Nikisov (vas.) ja joukkueenjohtaja Lauri Segerman tutkivat harjoitusohjelmaa ennen Kisapuiston kuivatreenejä.

Harteilla oleva hiekkaputkilo rytmittää Janne Hauskan ja Eetu Peuhkurin aitojen ylitystä. Kokeneet pelaajat ovat jonon etupäässä, sillä nuoressa joukkueessa he ovat esimerkkejä.

Hauska oli mukana jo Veiterän kevään kultajuhlassa, mutta Peuhkuri ei, sillä hän palasi parin kauden Ruotsin-reissultaan vihreäpaitoihin kotimaisen liigakauden jälkeen.

Vaikuttaa aika älyttömän hyvältä. En ole ainakaan vielä katunut yhtään paluutani.

— Näytän esimerkkiä omalla tekemiselläni. Joka treeni pitää vetää sataprosenttisesti. Kahtena Ruotsin-vuotenani kehityin kyllä reilusti.

”Paras kausi ikinä”, Peuhkuri kuvaa viime kauttaan Trollhättanissa. Paluu sarjasta pudonneesta joukkueesta Lappeenrantaan tuntui silti parhaalta vaihtoehdolta, koska halu voittaa jotain on jäänyt kytemään.

Veiterä pysyi hyvin kasassa, ja on nyt bandyliigan ehdottomia suosikkeja.

— Vaikuttaa aika älyttömän hyvältä. En ole ainakaan vielä katunut yhtään paluutani, Peuhkuri sanoo.

Nuoret kehittyneet

Veiterän nuoret miehet ovat Peuhkurille tuttuja, sillä maajoukkuemies harjoitteli edelliskesät heidän kanssaan.

— 95-syntyneet eli nyt vähän yli parikymppiset pelaajat ovat kahden vuoden aikana kehittyneet uskomattoman paljon.

Valmentaja Aleksei Nikisovin opit ovat Peuhkurin mukaan erilaiset kuin Ruotsissa, jossa tosin isolle jäälle päästiin paljon aikaisemmin.

— Nyt vedetään oikeasti kovaa. Korkealla sykkeellä ja aika hapoilla koko ajan, hän kuvaa harjoittelua.

Suuri ero on päivärutiineissa, koska Peuhkuri on nyt töissä pankissa, ei jääpallojoukkueessa, kuten Ruotsissa.

Himoittu päänahka

Hyllyssä oleva mestaruuspokaali kertoo, ettei Veiterä ole enää jääpalloliigassa haastaja, vaan kaikkien himoitsema päänahka. Intensiteetti nousi viime kesän harjoittelussa kazakstanilais-venäläisen valmentajan tulon myötä, mutta nyt ruuvia aiotaan kiristää vielä vähän lisää.

— Toinen mestaruus on paljon vaikeampi voittaa kuin ensimmäinen, sillä kaikki pelaavat kovemmalla asenteella meitä vastaan, Nikisov sanoo.

Veiterä keskittyy vielä kuivaharjoitteluun ja menee jäälle elokuun lopussa. Nikisov on vienyt painopistettä fysiikkavalmentaja Risto Kankaan kanssa reippaasti lajinomaisen lihasvoiman ja nopeuskestävyyden suuntaan.

— Nyt on tärkein harjoitusperiodi menossa, Nikisov sanoo Kisapuiston tekonurmella.

Nikisovin mukaan valmentajien tehtävä on pitää huoli siitä, etteivät pelaajat luule, vaan tekevät töitä. Sen hän teki pelaajille selväksi heti ensimmäisessä palaverissa.

Ruotsiin World cupiin

Veiterä hakee ison jään tuntumaa Ruotsissa syyskuun lopussa ennen jääpallon World cupia, joka pelataan 13.—16.10 Sandvikenissa. Ruotsissa pitkään valmentanut Nikisov tietää, että länsinaapurin ja Venäjän joukkueet ovat turnauksessa kivikovia vastustajia.

Valmentaja uskoo, että matka hitsaa joukkuetta entistä enemmän yhteen, vaikka pelillisesti kokemus voi olla tyly.

— Kun on ensin harjoitellut hyvin, otteluihin voi sen jälkeen mennä nauttimaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.