Luumäen kaksi ihmishenkeä vaatineesta kuolonkolarista syytteet kolmelle, henkilöauton matkustajaa syytetään törkeästä kuolemantuottamuksesta

Onnettomuus tapahtui Kuutostiellä heinäkuussa 2019. Sekä rekan että henkilöauton kuljettajia syytetään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kai Skyttä

Onnettomuus tapahtui heinäkuussa 2019 Luumäellä. Onnettomuuspaikalle tuotiin kynttilöitä ja kukkia.
Onnettomuus tapahtui heinäkuussa 2019 Luumäellä. Onnettomuuspaikalle tuotiin kynttilöitä ja kukkia.

Kuutostiellä Luumäellä heinäkuussa 2019 sattunutta kuolonkolaria käsitellään oikeudessa.

Kaksi ihmistä kuoli ja yksi loukkaantui, kun rekka törmäsi osittain ajoradalle tien laitaan pysäköityyn autoon ja autosta nousseisiin ihmisiin.

Aluesyyttäjä Riikka Loukonen kertoo, että on saanut asiassa syyteharkinnan päätökseen. Tapaus lähetettiin keskiviikkona Etelä-Karjalan käräjäoikeuteen.

Asiassa on kolme vastaajaa.

Onnettomuudessa vakavasti loukkaantunutta henkilöauton matkustajaa syytetään törkeästä kuolemantuottamuksesta.

– Syyttäjä katsoo, että on riidelty moottoriliikennetiellä ja hän olisi töninyt henkensä menettänyttä tielle, jossa oli liikennettä.

Tämän lisäksi matkustajaa syytetään liikennerikkomuksesta, koska hän oli kävellyt moottoriliikennetiellä, jossa kävely ei ole sallittua.

Ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja saa syytteet liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, vammantuottamuksesta ja kahdesta kuolemantuottamuksesta.

– Hän on laiminlyönyt nopeuden sovittamisen ja hän kertoi ajaneensa lyhyillä valoilla, eikä ehtinyt pysäyttää tai väistää ajoradalla olleita henkilöitä ja autoa.

Henkilöauton kuljettajaa syytetään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, koska hän pysähtynyt autolla paikkaan, johon pysähtyminen on liikennesääntöjen vastaista.

Syytteet käsitellään aikanaan Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa. Asiasta kertoi ensin Helsingin Sanomat.

Uusimmat uutiset