96 aiheutettua vammaa — Savitaipaleen murhasta syytetyn miehen teko erityisen julma

Savitaipaleen henkirikoksen oikeuskäsittely alkoi tänään Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa.
Savitaipaleen henkirikoksen oikeuskäsittely alkoi tänään Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa.

Syyttäjä vaatii nuorehkolle miehelle murhasta elinkautista vankeusrangaistusta. Savitaipaleella marraskuussa tapahtuneen henkirikoksen käsittely alkoi Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa tänään.

Syyttäjän mukaan vastaaja on tahallaan erityisen julmalla ja raa`alla tavalla tappanut 49-vuotiaan miehen. Tapahtumat alkoivat 19. marraskuuta illalla Savitaipaleella yksityisasunnossa, ja jatkuivat seuraavan vuorokauden puolelle. Viiden hengen miesporukka oli kokoontunut viettämään iltaa ja saunomaan yhdessä. Ilan kulku oli edennyt saunoen ja alkoholia runsaasti nauttien.

Murhasta syytetty mies oli suihkutiloissa lyönyt uhriaan päähän, vartaloon ja raajoihin useita kymmeniä kertoja sekä nyrkeillä että erilaisilla esineillä, kuten puisilla laudankappaleilla ja puuhaloilla. Pahoinpitely oli kestänyt pitkän ajan, syytteen mukaan jopa tunnin. Nyrkeillä ja esineillä tehdyt lyönnit olivat olleet hyvin voimakkaita.

Syyttäjä pitää tekoa kokonaisuudessaan törkeänä, koska katsoo, ettei uhri ollut antanut murhasta syytetylle aihetta tekoonsa. Lisäksi murhasta syytetty mies oli jättänyt uhrinsa kärsimään käsittelynsä jälkeen.

Yhteensä uhrille oli aiheutunut syyttäjän mukaan noin 96 ulkoista vammaa, joista 28 oli ollut pään ja kaulan alueella. Vammoista aiheutui runsasta ulkoista ja pään alueella myös sisäistä verenvuotoa. Uhri menehtyi ulkoisten pinnallisten vammojen aiheuttaman verenvuodon sekä aivovamman aiheuttamaan yhteisvaikutukseen.

Tapauksessa syytetään myös kolmea muuta paikalla ollutta miestä pelastustoimen laiminlyönnistä.

Osa oikeudenkäynnistä käydään suljetuin ovin materiaalin arkaluontoisuuden ja omaisten kunnioittamisen vuoksi.

Oikeuskäsittely jatkuu perjantaina.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.