Helteinen kesä on piristänyt Myllysaaren kioskin yrittäjää parin huonomman kesän jälkeen — "Jäätelöä on tilattu kesän mittaan niin paljon, ettei se varmasti lopu"

Säävarauksella auki oleva kioski on ollut tänä kesänä kiinni huonon sään vuoksi vain muutaman kerran. Eniten kesän aikana on myyty jäätelön ja limppareiden lisäksi kahvia.

Mika Strandén

Myllysaaren kioskin työntekijä Mehmet Koral kertoo, että kuluvana kesänä kioskia ei ole tarvinnut pitää kiinni sään vuoksi montaakaan kertaa.
Myllysaaren kioskin työntekijä Mehmet Koral kertoo, että kuluvana kesänä kioskia ei ole tarvinnut pitää kiinni sään vuoksi montaakaan kertaa.

Huikean lämmin kesä on korvannut kaksi aiempaa surkeasäistä kesää Myllysaaren kioskilla.

— Viime kesä oli aivan kauhea, kioskin yrittäjä Mehmet Bingöl muistelee.

Kesällä 2017 kioskin luukkuja pidettiin kiinni sateisina ja koleina kesäpäivinä. Silloin Bingöl totesi Etelä-Saimaalle näin:

— Kaikkien aikojen huonoin kesä. Kioskia on turha avata huonolla säällä, ja se onkin ollut suljettuna ainakin 30 päivää.

— Ja kahvia menee, oli sää mikä tahansa. — Mehmet Koral

Kesä 2018 on ollut täysin toisenlainen. Kahdeksan vuotta kioskin yrittäjänä toiminut Bingöl arvioi, että päivinä, joina lämpömittari on näyttänyt 28 astetta tai sen yli, asiakkaita on ollut kioskilla lähes 100 enemmän viime kesän päiviin verrattuna.

— Tällä viikolla, kun koulut taas alkoivat, asiakasmäärät totta kai pienenevät, Bingöl huomauttaa.

Eniten tänä kesänä kioskilta on ostettu jäätelöä ja juomia, kuten limppareita.

— Ja kahvia menee, oli sää mikä tahansa, kioskin työntekijä Mehmet Koral naurahtaa.

Auki lähes joka päivä

Kioski on tänäkin kesänä ollut auki säävarauksella. Luukut pidetään kiinni vain, jos sataa vettä. Tänä kesänä se on tarkoittanut lähes joka päiväistä aukioloa.

— Esimerkiksi heinäkuussa olimme auki reilusti yli 20 päivänä, Koral kertoo.

Pitkään jatkuneet helteet eivät ole aiheuttaneet ongelmia tai hankaluuksia kioskin toiminnalle. Kioski on pyörinyt kesän ajan kahden työntekijän voimin.

— Hyvin olemme pärjänneet kahdella työntekijällä. Kun on ollut kiireisiä päiviä, olemme olleet molemmat samaan aikaan töissä, Koral kertoo.

Vaikka asiakasmäärät ovat olleet huimia, myytävä tavara on kuitenkin riittänyt.

— Ei meillä ole ollut mitään valittamista. Jäätelöä on tilattu niin paljon, että se on varmasti riittänyt. Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä, Bingöl iloitsee.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset