Lappeenrannassa laaja suruliputus Tuomas Gerdtin hautajaispäivänä – Kaupungin kiinteistöjen lisäksi liput lasketaan puolitankoon seurakunnissa ja Kaukaalla

Sisäministeriö on määrännyt valtioneuvoston suruliputtamaan Gerdtin ja kaikkien Mannerheim-ristin ritarien muistoksi lauantaina.

Kai Skyttä

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

Lappeenrannan kaupunki suruliputtaa lauantaina kaikissa kaupungin kiinteistöissä Mannerheim-ristin ritarin Tuomas Gerdtin hautajaisten johdosta.

Sisäministeriö on sisäministeri Maria Ohisalon päätöksellä määrännyt valtioneuvoston suruliputtamaan Gerdtin hautajaispäivänä sekä kaikkien Mannerheim-ristin ritareiden muistoksi lauantaina 28.11.2020.

Samalla sisäministeriö toivoo yleistä suruliputusta koko maahan. Suruliputus alkaa kello 8 ja päättyy klo 16.

Lappeenrannan kaupungilla liput ovat puolitangossa muun muassa seitsemässä tangossa kaupungintalon edustalla, Äiti-Karjala-muistomerkillä, Raatihuoneen kolmessa tangossa, vesitornilla sekä kouluilla.

– Kaupungin kiiteistöillä lipputankoja on 110–120, kertoo tapahtumakoordinaattori Tero Mäkelä.

Myös kaikki Lappeenrannan seurakunnat suruliputtavat kiinteistöillään.

Kaukas osallistuu suruliputukseen, ja myös ainakin konsernin pääkonttori osallistuu, kertoo sidosryhmäsuhdepäällikkö Katja Tiikasalo UPM Kaukaalta.

Tuomas Gerdt työskenteli aikanaan konttoripäällikkönä Kaukaan tehtailla. Yhtiö on myös lähettänyt adressin vainajan omaisille.

Luetuimmat

Kommentoidut