Opettaja: Miksi toimivasta Kuusimäen koulusta luovutaan?

Inka Nordlund

Kuntoselvitys kertoo, ettei Kuusimäen koulussa ole mitään akuutteja sisäilma- tai muita ongelmia. Miksi sen peruskorjaamista ei edes selvitetty, ihmettelee opettaja.
Kuntoselvitys kertoo, ettei Kuusimäen koulussa ole mitään akuutteja sisäilma- tai muita ongelmia. Miksi sen peruskorjaamista ei edes selvitetty, ihmettelee opettaja.

Lappeenrannan Kuusimäen koulun neljännen luokan opettaja Timo Nurmi ihmettelee, miksi toimiva koulu pitää lopettaa ja lapset siirtää Sammonlahteen.

Nurmi puhuu 38 vuoden opettajakokemuksella. Kevään jälkeen alkava eläke antaa rohkeutta kritisoida sekä länsialueen koulujen keskittämistä että uudistuksen valmistelua.

— Tosi harmillista että juntataan hanke läpi haluttuun ratkaisuun kuulematta kunnolla vanhempia, lapsia ja työntekijöitä.

Nurmi on nähnyt koulun tuoreet kuntoselvitykset. Sisäilmaongelmia tai muuta akuuttia ei ole tiedossa. Nurmen mielestä koulun tilat ovat avarat ja toimivat. Vierestä löytyy vielä kaupungin parhaat lähiliikuntapaikat.

Hän ihmettelee, miksei nykyisen rakennuksen peruskorjausta ja koulun jatkoa selvitetty yhtenä vaihtoehtona.

— Paikka on sijainniltaan ihanteellinen ja tässä on lapset ympärillä.

Sammonlahden koulun keskeisinä ongelmina Nurmi pitää liikennejärjestelyitä ja turvattomia koulumatkoja.

Sammonlahdessa alakoululaisten määräksi tulisi noin 500. Määrä on selvästi suurempi kuin missään muualla Lappeenrannassa. Nurmi näkee suurkoulun riskinä tilajärjestelyiden ja lasten hyvinvoinnin kannalta.

Kuusimäkeen kaavailtua pientä koulupistettä Nurmi kuvaa hätäratkaisuksi.

— Siinä noin 50 lasta välttyisi pitkältä koulumatkalta, mikä olisi hyvä. Samalla kaikki opetustyöhön liittyvä hankaloituisi.

Lappeenrannan valtuusto päättää maanantaina länsialueen kouluista. Esityksenä on Kourulan, Lavolan ja Skinnarilan koulujen purkaminen. Alakoululaiset keskitettäisiin Sammonlahteen, missä yläkoulun yhteyteen rakennettaisiin uusia tiloja. Myös päiväkoteja on tarkoitus lopettaa ja keskittää Sammonlahteen.

Timo Laitakari

Timo Laitakari

Luetuimmat

Kommentoidut