Hovioikeus hylkäsi lappeenrantalaismiestä vastaan nostetun syytteen puolison varojen kavaltamisesta

Oikeuden mukaan näyttämättä jäi, että syytetty olisi yrittänyt anastaa puolisonsa varoja.

Moises Garibay

Itä-Suomen hovioikeuden Kouvolan istuntopaikka sijaitsee Kouvolan oikeus- ja poliisitalossa. Arkistokuva.

Itä-Suomen hovioikeus on hylännyt lappeenrantalaista miestä vastaan nostetun syytteen puolisonsa varojen törkeästä kavalluksesta.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus oli tuominnut 1940-luvulla syntyneen miehen kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä kavalluksesta. Mies valitti tuomiostaan Itä-Suomen hovioikeuteen.

Tapauksessa oli kyse vaimon henkilökohtaisilta pankkitileiltä tehdyistä maksuista, puolisoiden yhteisen tilin tapahtumista vuosina 2007—2013 sekä kiinteistökaupasta. Vaimolla oli todettu muistisairaus. Mies kertoi hoitaneensa raha-asioita vaimonsa suostumuksella.

Syyttäjän mukaan mies oli maksanut vaimon tileiltä omia menojaan ja käyttänyt yhteiseltä tililtä rahaa ainakin 60 000 euron edestä puolisonsa vahingoksi.

Oikeuden mukaan selvisi, että mies oli maksanut vaimonsa tileiltä omia menojaan ainakin 9 500 euron edestä.

Mies kertoi hovioikeudessa, että pariskunta oli koko avioliiton aikana maksanut laskuja sen tililtä, jolla on ollut rahaa. Hän myös selvitti, että oli maksanut omilta tileiltään vaimonsa menoja noin 10 000 euron edestä.

Hovioikeuden mukaan näyttämättä jäi, että syytetyllä olisi ollut kavallusrikoksen edellyttämä anastustarkoitus. Sen vuoksi rangaistusvaatimukset ja niihin perustuvat korvausvaatimukset on hylättävä.

Oikeuden mielestä miehen puolisonsa tililtä suorittamat maksut eivät ole olleet pariskunnan varallisuuden huomioon ottaen poikkeuksellisen suuria, ja ne ovat tapahtuneet pitkän ajan, lähes kuuden vuoden kuluessa. Oikeus kuitenkin totesi, ettei vaimo heikentyneen terveydentilansa vuoksi ole voinut antaa pätevää suostumusta syytteessä tarkoitettuihin maksuihin.

Uusimmat uutiset