Savitaipalelaisen Olkkolan hovin uusi vuokraaja tulee Neitsytniemen kartanosta

Imatralainen Kirsi Keskitalo emännöi Olkkolaa jo Urpo Leppäsen aikana. Kahden kartanon markkinointikuvioita on tarkoitus yhdistää.

Mika Strandén

Olkkolan hovin nykyisten vuokralaisten vuokrasopimus päättyy maaliskuun lopussa. Uusi vuokralainen pääsee aloittamaan vapulta. Talviasuinen Olkkola on kuvattu vuonna 2016.
Olkkolan hovin nykyisten vuokralaisten vuokrasopimus päättyy maaliskuun lopussa. Uusi vuokralainen pääsee aloittamaan vapulta. Talviasuinen Olkkola on kuvattu vuonna 2016.

Savitaipalelaisen kartanohotelli Olkkolan Hovin uusi vuokraaja on selvinnyt. Savitaipaleen kunnanhallitus päätti yksimielisesti vuokrata kiinteistön imatralaista Neitsytniemen kartanoa pyörittävälle Kirsi Keskitalolle.

Vuokrasopimus astuu voimaan toukokuun alusta lukien ja se on voimassa toistaiseksi. Olkkolan hovi saadaan näillä näkymin auki kesään mennessä.

Sen verran hyviä muistoja sieltä jäi, että oli helppo tulla takaisin.

Kunnanjohtaja Kimmo Kainulaisen mukaan yrittäjä Kirsi Keskitalon monipuolinen ja pitkä kokemus vakuutti Savitaipaleen päättäjät. Viime vaiheessa neuvotteluja käytiin ainoastaan Keskitalon kanssa, eikä muita vaihtoehtoja esitelty kunnanhallitukselle.

— Uskomme, että Olkkolan hovi kehittyy hyvään suuntaan tämän yrittäjän johdolla, Kainulainen arvioi.

Olkkolassa jo Leppäsen aikaan

Yrittäjä Kirsi Keskitalo muistaa Olkkolan kartanon jo vuosien takaa. Hän työskenteli kartanoemäntänä Savitaipaleella yrittäjä Leo Storkkilan kaudella, ja myöhemmin hän toimi hotellinjohtajana ex-ministeri ja liikemies Urpo Leppäsen alaisuudessa.

— Sen verran hyviä muistoja sieltä jäi, että oli helppo tulla takaisin. Olkkola on todella kaunis paikka.

Olkkolan hovin toiminta painottuu tulevaisuudessakin kesäkuukausiin, talvisin kartanon on määrä olla auki tilauspohjalta. Lisänäkyvyyttä Olkkolan hoville ja Neitsytniemen kartanolle haetaan yhteismarkkinoinnin avulla.