Henkilöauto ajoi tutkaan yli 200 kilometriä tunnissa Kuutostiellä — Poliisi määräsi viikonloppuna useita ajokieltoja roimista ylinopeuksista Etelä-Karjalassa

Jaakko Avikainen

Moni kuljettaja jätti nopeusrajoitukset noudattamatta viikonloppuna. Arkistokuva.
Moni kuljettaja jätti nopeusrajoitukset noudattamatta viikonloppuna. Arkistokuva.

Kaakkois-Suomen poliisi on määrännyt kuljettajille useita ajokieltoja rajuista ylinopeuksista viikonlopun aikana Etelä-Karjalassa.

Kuudesta ajokorttinsa väliaikaisesti poliisin haltuun menettäneestä kuljettajasta viisi oli liikkeellä henkilöautolla ja yksi moottoripyörällä.

Törkein teko paljastui sunnuntaina kello puoli kahden jälkeen Kuutostiellä Imatralla, kun henkilöauto ajoi poliisin tutkaan 202 kilometrin tuntinopeudella. Nopeusrajoitus paikalla on 100 kilometriä tunnissa. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Viikonlopun rajuista ylinopeuksista kolme muutakin mitattiin Kuutostiellä.

Lauantai-iltana kahdeksan jälkeen Muukon kohdalla Lappeenrannassa henkilöauton nopeudeksi mitattiin 141 kilometriä tunnissa, kun nopeusrajoitus paikalla on 100 kilometriä tunnissa. Puolta tuntia myöhemmin henkilöauton kuljettaja ajoi poliisin tutkaan 145 kilometrin tuntinopeudella Korkea-ahon kohdalla.

Sunnuntaina kello kolmen jälkeen iltapäivällä mittauspaikkana oli jälleen Muukko ja nopeutta kuljettajalla tällä kertaa 150 kilometriä tunnissa.

Käry kävi myös Nuijamaantiellä, jossa lauantaina henkilöauton nopeudeksi mitattiin 105 kilometriä tunnissa alueella, jossa nopeusrajoitus on 60 kilometriä tunnissa.

Moottoripyörän kuljettaja puolestaan jäi kiinni Taavetintiellä Savitaipaleella sunnuntaina ennen puolta seitsemää illalla, kun vauhtia oli 135 kilometriä tunnissa kahdeksankympin rajoitusalueella.

Kaikki kuljettajat määrättiin ajokieltoon.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet