Korvenkylän koululaisille uusi koulu ja liikuntahalli vuonna 2021 — Muuntuvat tilat vuokrataan ulkopuoliselta toimittajalta

Tavoitteena on, että väistötiloja ei tarvita.

Harri Manskinen

Koulutyö Korvenkylän koulussa on päättymässä vuonna 2021.
Koulutyö Korvenkylän koulussa on päättymässä vuonna 2021.

Korvenkylän koululaiset ovat saamassa uuden koulun ja liikuntahallin vuonna 2021.

Uusi koulu on muunneltava ja siirrettävä tila. Suunnitelmien mukaan Lappeenrannan kaupunki vuokraisi tilaelementtikoulun ulkopuoliselta toimittajalta. Se sijoittuu nykyisen koulun alueelle. Korvenkylän vanha huonokuntoinen koulu puretaan, kun tilaelementtikoulu valmistuu.

Keskimääräisiksi tilakuluiksi on arvioitu noin 31 000 euroa kuukaudessa kymmenen vuoden ajalta. Mikäli rakennusta käytetään pidempään, se vaikuttaa alentavasti tilakustannuksiin.

Yhteensä 150 oppilasta

Lasten ja nuorten lautakunta päätti tiistain kokouksessa pyytää Lappeenrannan Toimitilat Oy:tä käynnistämään uuden Korvenkylän koulun hankesuunnittelun.

Päätöksen mukaan koulu mitoitetaan alkuvaiheessa nykyiselle oppilasmäärälle. Korvenkylän koulussa on 130 oppilasta perusopetuksessa ja 20 oppilasta esiopetuksessa.

Muunneltavaa koulua voidaan myös jatkossa pienentää esimerkiksi silloin, jos väestökehitys vaikuttaa tilatarpeisiin.

Ennusteen mukaan vuonna 2026 neljä moduulia eli tilaelementtiä poistuu käytöstä. Se tarkoittaa noin 60 oppilaan vähentymistä.

Väistötilat lähellä

Tavoitteena on, että oppilaille ei tarvita väistötiloja rakennustyön ajaksi tai väistöaika jää erittäin lyhyeksi. Lautakunnan valitsema vaihtoehto tarkoittaa sitä, että siirtotiloille olisi tarvetta ainoastaan syyslukukaudelle 2020 eli noin viiden kuukauden ajaksi.

Mahdolliset väistötilat löytyvät Korvenkylän seurakuntakodin sekä Repokiven päiväkodin tiloista.

Muokattu 11.6. klo 22.45. Täsmennetty modulikoulun kustannustietoja.