Kuntapäättäjät ovat ilmoittaneet sidoksiaan hyvin Imatralla – Lain vaatiman ilmoituksen teki 100 prosenttia päättäjistä

Sidonnaisuusilmoituksiin tulee päivityksiä koko vaalikauden ajan.

Minna Mäkinen

Imatran kuntapäättäjät ovat tehneet sidonnaisuuksistaan ilmoituksia auliisti. Tarkistuslautakunta tarkistaa ilmoitusvelvollisuuden toteutumisen vuosittain.
Imatran kuntapäättäjät ovat tehneet sidonnaisuuksistaan ilmoituksia auliisti. Tarkistuslautakunta tarkistaa ilmoitusvelvollisuuden toteutumisen vuosittain.

Imatran kuntapäättäjät ovat jälleen ilmoittaneet sellaiset sidonnaisuutensa, joilla voi olla merkitystä heidän luottamus- ja virkatehtäviensä hoidossa.

Tarkastuslautakunta käsitteli sidonnaisuuksia kokouksessaan torstaina 21. tammikuuta.

Kuntalain mukaan muun muassa kunnanhallitusten jäsenten on ilmoitettava omat sidonnaisuutensa.

– Imatralla kaikki lakisääteisen ilmoitusvelvollisuuden piirissä olevat henkilöt ovat ilmoittaneet sidonnaisuutensa sataprosenttisesti. Niin ovat tehneet muun muassa kaikki kaupunginhallituksen jäsenet, kertoo tarkastuspäällikkö Arja Kekki.

Lakisääteisten ilmoitusten lisäksi Imatra pyytää ilmoituksia myös niiltä valtuustojen ja toimielinten henkilöiltä, joiden ei olisi niitä pakko kertoa.

– Myös näitä vapaaehtoisesti ilmoitettavia sidonnaisuuksia on kerrottu hyvin auliisti: 68 prosenttia tällaisista henkilöistä on ilmoituksen tehnyt.

Ilmoitusten sisältöä tarkastuslautakunta ei voi lähteä sen tarkemmin todentamaan. Pääsääntöisesti se voi todeta vain ilmoitusvelvollisuuden täyttymisen.

Sidonnaisuusilmoituksiin tulee päivityksiä koko vaalikauden ajan. Seuraavan kerran ne viedään valtuustolle tiedoksi helmikuussa.