Rahkoset luopuvat Imatran Intersportista — Pariskunta toivoo että liike jatkaa uuden kauppiaan käsissä, mieluiten nykyisissä tiloissa

Mikko Hannula

Arkistokuva syyskuulta 2013, jolloin Jarkko ja  Kaisa Rahkonen saivat maakunnallisen yrittäjäpalkinnon. Kuvassa myös Marja-Terttu Rahkonen (oik).
Arkistokuva syyskuulta 2013, jolloin Jarkko ja Kaisa Rahkonen saivat maakunnallisen yrittäjäpalkinnon. Kuvassa myös Marja-Terttu Rahkonen (oik).

Kaisa ja Jarkko Rahkonen lopettavat Intersport -liikkeen pitämisen Imatrankoskella.

Ihan heti ei ole kuitenkaan syytä huolestua, sillä pariskunta jatkaa kaupan pitämistä pitkälle ensi vuoteen.
— Vielä keväällä ei tapahdu mitään, eikä varmaan keskellä kesääkään. Toiminta jatkuu vielä pitkään ihan samalla tavalla kuin tähänkin asti, Jarkko Rahkonen kertoo.

Rahkoset aikovat jatkaa omistamansa Imatran Koskenhelmi -kiinteistöyhtiön pyörittämistä. Kiinteistössä on kymmenkunta vuokralaista.

Lisäksi ajatuksena on, että Intersportin toiminta jatkuisi ensi kesänkin jälkeen samoissa tiloissa kuin nykyäänkin, mutta eri kauppiaiden toimesta.
— Teemme töitä sen eteen, että urheilukauppa säilyy Imatrankoskella.

"Kerkeämme kokeilemaan vielä jotain muutakin"

Mahdollisesta uudesta vetäjästä ei vielä toistaiseksi ole suunnitelmia. Uuden kauppiaan etsimisestä vastaa Intersport.
Vuokraneuvottelut kauppapaikasta on aloitettu Intersport Finlandin kanssa, Rahkoset tiedottavat.

Rahkosten mukaan lopettamispäätökseen ei sisälly dramatiikkaa.
— Olemme pyörittäneet liikettä nyt 15 vuotta. Kyllästymisestäkään ei voi puhua, päin vastoin. Olemme intoa täynnä kuin ilmapallot, ja tämä ala on hektinen ja mielenkiintoinen kuin mikä. Mutta aika aikaansa kutakin. Olemme vielä sen ikäisiä, että ehdimme koettamaan jotain muutakin, Jarkko Rahkonen luonnehtii.

Pariskunnan lopettamispäätös syntyi kesän jälkeen. Tarkkoja suunnitelmia tulevaisuudelle ei vielä ole.

108-vuotias aloitti Hiitolassa

Rahkosten perhefirma Kalle Kuronen ja Kumpp. täyttää tänä syksynä 108 vuotta.

Yritys aloitti toimintansa suutariliikkeenä Hiitolassa. Sotien jälkeen se alkoi toimia vähittäiskauppana Rautionkylässä, ja edelleen Imatrankoskella.

Kaisa ja Jarkko Rahkonen vetävät yritystä neljännessä polvessa.

Intersport puolestaan on kansainvälinen urheilutarvikekaupan kauppaketju. Se on perustettu vuonna 1968, ja sen en pääkonttori sijaitsee Sveitsissä.

Intersport-kauppoja on yli neljässäkymmenessä maassa.