Miljonäärit ovat rikastuneet sillä, taloustieteilijät varoittavat sen riskeistä — Onko kryptovaluutta Bitcoin nykypäivän sampo vai suuri kupla?

Maailmassa on ihmisiä, joiden varat ovat kiinni vaihtoehtovaluutoissa. Ailahteleva Bitcoin kasvattaa arvoaan räjähdysmäisesti, mutta sen riskit ovat suuret.

Jasmin Ojalainen

Samu Hallikainen seuraa Bitcoinin kurssia useita kertoja
viikossa. Kysyntään määräytyvä arvonnousu on viime aikoina jatkanut poikkeuksellisen
jyrkkää kiitoaan ylöspäin.
Samu Hallikainen seuraa Bitcoinin kurssia useita kertoja viikossa. Kysyntään määräytyvä arvonnousu on viime aikoina jatkanut poikkeuksellisen jyrkkää kiitoaan ylöspäin.

Samu Hallikaisen lompakko on aineeton ja sisältää algoritmeja. Imatralaisen finanssialan yrityksen tuotevastaava kiinnostui kryptovaluutta Bitcoinista vuonna 2013. Niitä ei ole fyysisesti olemassa, vaan yksi Bitcoin on käytännössä pitkä digitaalinen numerosarja.
— Ostin ensimmäiset bitcoinit vuonna 2014, kun kurssi oli vähän yli 200 euroa. Minua kiinnostaa lähinnä sen potentiaali ja mahdollisuus muuttaa rahoitusalaa ympäri maailmaa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet