Taloyhtiön pihatalkoot muuttuivat väkivaltaiseksi Luumäellä – Mies löi toista miestä käsisahalla päähän, sanoo uhrin lyöneen ensin pesäpallomailalla

Minna Mänttäri

Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa puitiin taloyhtiön pihatalkoiden jälkimaininkeja tiistaina. Arkistokuva.
Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa puitiin taloyhtiön pihatalkoiden jälkimaininkeja tiistaina. Arkistokuva.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus käsitteli tiistaina taloyhtiön pihatalkoiden jälkimainingeissa Luumäellä alkaneen riidan tapahtumia. Syyttäjä vaatii syytettynä olleelle miehelle vähintään vuoden ehdollista vankeusrangaistusta törkeästä pahoinpitelystä.

Syytteen mukaan mies oli pihatalkoiden jälkeen huitonut tai lyönyt toista miestä käsisahalla ainakin kaksi kertaa pään alueelle. Uhrille oli tullut lyönneistä verta vuotavat haavat takaraivoon ja poskeen.

Syytetty myönsi teon esitutkinnassa, mutta piti sitä perusmuotoisena pahoinpitelynä.

Syytettynä ollut mies vaati myös uhrille rangaistusta pahoinpitelystä. Miehen avustajan oikeudelle toimittaman haastehakemuksen mukaan toinen mies oli talkoiden jälkeen alkaneen riidan yhteydessä hakenut kotoaan pesäpallomailan, jolla oli lyönyt miestä kasvoihin ainakin kahdesti. Mies oli jatkanut lyöntejä, mutta lyöntien kohde oli onnistunut torjumaan lyönnit sahalla. Lyönneistä oli miehen mukaan aiheutunut hänelle kipua usean päivän ajaksi ja mustelmia kasvoihin.

Hän vaatii, että mies tuomitaan noin kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen ja lisäksi korvaamaan 700 euroa kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta.

Tapaus sattui tämän vuoden huhtikuussa.