Miksi Inkerinaukion vesiallas ei suihkua ja Impi-patsaan altaasta puuttuu vesi kokonaan? – Imatran kaupunginpuutarhuri Erika Luhtanen vastaa

Impi-patsaan altaaseen palaa vesi vielä tämän kesän aikana allasremontin valmistuttua. Inkerinaukion altaan pumppuun odotellaan parhaillaan varaosia.

Santeri Tynkkynen

Inkerinaukion vesiallas ei ole suihkunnut hetkeen rikkoutuneen pumpun takia.
Inkerinaukion vesiallas ei ole suihkunnut hetkeen rikkoutuneen pumpun takia.

Imatralaiset ovat ihmetelleet, miksi Inkerinaukion vesiallas ei ole suihkunnut moneen viikkoon. Syynä on suihkun pumpun rikkoutuminen, kertoo kaupunginpuutarhuri Erika Luhtanen.

Tosin normaalistikin pumpun ollessa ehjä vesialtaan kahdesta suihkusta käytössä olisi vain yksi. Syynä on se, että jos molemmat suihkut olisivat käytössä, ei vesialtaaseen maalattu 3D-maalaus näkyisi toivotulla tavalla.

– Suihku rikkoo vedenpinnan ja maalauksen ajatusta ei näe kunnolla. Yhdellä suihkulla idea vielä toimii, Erika Luhtanen kertoo.

Parhaillaan hajonneeseen pumppuun odotetaan varaosia.

– Pumppu korjataan heti kun saadaan osat. Korona on hankaloittanut tavaratoimituksia, kertoo aluekunnossapidon vastaava mestari Kimmo Kauhanen Imatran kiinteistö- ja aluepalvelusta (Kipa).

Santeri Tynkkynen

Impi-patsaan ympärillä oleva vesiallas on ollut tyhjillään koko kesän ajan.
Impi-patsaan ympärillä oleva vesiallas on ollut tyhjillään koko kesän ajan.

Impi-patsaan allasremontti pian valmis

Toinen ihmetyksen aihe on ollut se, miksi koskiuoman toisella puolella sijaitsevan Impi-patsaan allas on ollut tyhjänä vedestä koko tämän kesän ajan.

Syynä tähän on altaan remontti, kertoo Erika Luhtanen.

– Altaan pohja on jouduttu käsittelemään uudestaan vuotojen takia.

Impi-patsaan allasta korjattiin edellisen kerran Luhtasen mukaan syksyllä 2014. Tuolloin korjaaminen ei onnistunut täysin kosteuden ja kylmyyden takia.

– Nyt otimme varman päälle ja teemme korjaukset kuivaan aikaan kesällä, hän sanoo.

Alueylläpidosta vastaava isännöitsijä Heikki Varis Mitra Imatran rakennuttajalta kertoo, että allasremontti on tarkoitus saada valmiiksi lähiaikoina, parin seuraavan viikon sisään. Impi-patsaan altaaseen tulee vielä vesi loppukesän ja syksyn ajaksi.

– Onneksi meillä on ollut runsas kosken kuohunta, niin se on korvannut muita vesiaiheita kiitettävästi, Erika Luhtanen sanoo.